Bladerdeeghapjes van groene asperges met brie

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb gepost op mijn blog. De drukte van het draaiende houden van de toko genaamd “gezin met drie kleine kinderen” maakt het lastig om nieuwe dingen te koken laat staan er over te schrijven. Maar ik ben terug (voor hoe lang?) met een heerlijk recept dat ik tegenkwam in december, toen ik op zoek was naar lekkere amuses of voorgerechten voor het kerstdiner.

Misschien is het een beetje laat voor het kerstdiner van afgelopen jaar… maar je kan het ook zien als juist ruim op tijd voor het aankomende kerstdiner! En op internet is dat sowieso maar relatief, alles hangt af van wanneer je terecht bent gekomen op deze pagine. Hoe dan ook, dit recept voor heerlijke bladerdeeg hapjes met brie, asperges, honing en zwarte peper is zeker het proberen waard, ook als het geen kerst is.

Wat deze bladerdeeg hapjes zo lekker maakt, is de combinatie van verschillende smaken en texturen. De brie smelt tijdens het bakken en zorgt voor een romige en zachte smaak. De asperges voegen een gezonde en knapperige textuur toe, terwijl de honing en zwarte peper zorgen voor een zoete én pittige smaak. Het bladerdeeg wordt knapperig en goudbruin tijdens het bakken, wat zorgt voor een heerlijk contrast met de zachte vulling

Bladerdeeghapjes van groene asperges met brie

Recipe by AlbertoCourse: Voorgerecht, Tussengerecht, AmuseDifficulty: Makkie
Aantal

10

hapjes
Calorieën (schatting per hapje)

150

kcal

Ingrediënten

 • 10 plakken bladerdeeg

 • 20-30 groene aspergepunten

 • 200 gram brie

 • honing

 • zwarte peper

 • eigeel van één ei

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Het voorverwarmen van de oven zorgt ervoor dat de hapjes gelijkmatig gaar worden.
 • Snijd lange repen van de brie met een mes. Leg vervolgens een reep brie op elk plakje bladerdeeg, van de punt aan de linker bovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde.
 • Strooi er wat zwarte peper op en knijp een beetje honing over elk plakje bladerdeeg. Leg vervolgens twee of drie aspergepuntjes op elk plakje.
 • Vouw nu de andere twee punten van het bladerdeeg naar binnen, zodat ze elkaar overlappen en het hapje goed dicht is. Dit zorgt ervoor dat de vulling tijdens het bakken niet uit het hapje loopt.
 • Smeer de bovenkant van elk hapje in met een beetje opgeklopt eigeel of een beetje vloeibare boter. Dit kun je doen met een kwastje of met je vingers. Het insmeren zorgt ervoor dat de hapjes mooi goudbruin worden tijdens het bakken. Strooi er vervolgens nog een beetje zwarte peper overheen voor extra smaak.
 • Neem een vel bakpapier en leg dit op een bakplaat. Pak vervolgens de plakjes bladerdeeg en leg deze op het bakpapier.
 • Plaats de bakplaat met de bladerdeeg hapjes in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten af. De hapjes zijn klaar als ze goudbruin en knapperig zijn.

Also published on Medium.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.