Lekker Hapje in 2011

Het einde van het jaar is het moment waarop kranten, tijdschriften, TV programma’s zich er met een Jantje van Leiden vanaf maken door pagina’s en tijd te vullen met jaaroverzichten en best-of-lijstjes. Op internet is dat natuurlijk niet anders en misschien zelfs nog erger, zie de verschillende zeitgeist pagina’s van bijvoorbeeld Google, Twitter en Facebook.

Bij Lekker Hapje doe ik (bijna) elk jaar ook zo’n post. Dit jaar dus niet anders!

Om te beginnen moet ik even vermelden dat, ondanks het magere aanbod aan content in 2011, Lekker Hapje tot de 50 beste foodblogs van Nederland schijnt te behoren. Aldus de mensen van Just Eat. Ik weet er verder ook niet het fijne van, maar de ego is desalniettemin wel gestreeld.

 

Zoektermen

De meest gebruikte zoektermen om op de site te komen waren in 2011:

 1. gehaktballen maken (al jaren lang de onbetwiste nummer 1, dankzij Mark’s Ultieme Bal Gehakt)
 2. pindasaus maken
 3. banoffee pie
 4. tortilla
 5. bananen smoothie
 6. empanadas
 7. wentelteefjes maken
 8. wraps hapjes
 9. broccolitaart
 10. eiersalade

Best bezochte pagina’s

Google is nog steeds de grootste leverancier van bezoekers aan de site. De lijst van best bezochte pagina’s is daarom voor een groot deel te herleiden uit de zoektermen:

 1. Ultieme Bal Gehakt
 2. Pindasaus
 3. Wraps van Zalm met Crème Fraîche
 4. Zweedse Gehaktballen
 5. Empanadas Gevuld met Kip
 6. Banoffee Pie
 7. Tortilla de Patatas
 8. Caesar Salad
 9. Bananen Smoothie
 10. Mediterrane Salade met Rucola, Mozzarella, Tomaat en Serranoham

Dit zijn allemaal recepten die vóór 2011 al op de site stonden. De best bezochte pagina’s die ook daadwerkelijk in de loop van het afgelopen jaar op de site geplaatst zijn, komen pas na plek 100 in de lijst voor. De toppers uit het afgelopen jaar zijn:

 1. Kip Quesadillas
 2. Pasta met Sperziebonen, Pesto en Mozzarella
 3. Escribano
 4. Bruine Bonensoep
 5. Risotto van Doperwten met Spek

Het beste wat niet op de site te zien was

Aantekening bij bovenstaande lijstjes is wel dat mijn laatste post op de site (alle recente activiteit is dankzij Mark) dateert van toen Gaddafi nog in leven was, William en Kate nog op huwelijksreis waren en Britt Dekker haar tweecijferig IQ nog maar in drie TV programma’s had getoond. In 2011 heb ik eigenlijk alleen de eerste 6 maanden op de site gepost.

Maar dat er maandenlang niets op de site verscheen, betekent niet dat er in de nieuwe Casa Lekker Hapje in al die tijd niet werd gekookt: veel vrienden en familie hebben we de afgelopen maanden om te komen eten en het huis te bekijken; er is een housewarmingfeest geweest, waar hapjes voor gemaakt moesten worden; dit feest leverde weer cadeaus op waar weer lekker mee gekookt kon worden. Aan materiaal voor posts dus geen gebrek, er was alleen naast al dat gekook en gesocialize eigenlijk alleen nog maar tijd om het nieuwe huis in orde te (pogen te) maken en is het bijwerken van de site er een beetje bij ingeschoten. Laat ik dat daarom nu even inhalen door naast het jaaroverzicht ook een overzicht van de beste recepten die de site dit jaar niet hebben gehaald te plaatsen. En misschien dat ik met de hulp van deze lijst ze alsnog op de site kan knallen in 2012!

Om te beginnen een aantal gerechten die mensen voorgeschoteld kregen die vorig jaar langs kwamen om een hapje te eten en het huis te bekijken:

Groene asperges met serrano ham
Voorgerechtje, gemaakt ergens in het midden van het aspergeseizoen (al vermoed ik dat de asperges waarschijnlijk niet in Nederland gestoken waren). Let op de artistieke stervorm waarin de vriendin de ham gevouwen had.

Met de asperges en ham die over was, hebben we een paar dagen later een mooie quiche gemaakt.

Trifle van frambozen en bosvruchten
Mijn go-to toetje voor als er bezoek is, is de quesillo, maar als mensen vaker op bezoek komen, kun je ze niet steeds hetzelfde blijven voorzetten. Dus leerde ik trifles maken.

En leerde ik ook dat een strawberry fool super lekker is.

Appeltaart
In het nieuwe huis beschikt heb ik ook eindelijk de beschikking over een oven (zie ook de quiche een paar regels hierboven). Van een overschot aan appels is via die oven op een regenachtige zondag tot een heerlijke appeltaart geworden.

En met de oven en een set mini-cocottes die we bij ons housewarmingfeestje hadden gekregen zijn we ook helemaal los gegaan:

Pannetje van ham, prei en gruyere

Clafoutis van ham en doperwten

En ook uit diezelfde oven:

Jacket Potato gevuld met tomaat, kip en yoghurt.

Ik zal mijn best doen om deze, en vele andere lekkere recepten, in 2012 met jullie te delen!

 

This entry was posted in Algemeen, Links by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.