Een smaak-verleggend, multifactorieel netwerk, met onder meer frisse en fruitige elementen, bestaande uit vers-gepocheerde banana-knudels, rustend op een matrasje van veldsla, en interconnecterend met knapperige paprika’s, vormgegeven door enkele kruiden, en het geheel lekker brutaal afgetopt met pinda’s.
Ode aan Nigeriaans voetbal-legende Jay-Jay Okocha.
Benodigheden
2-4 personen.
- 2 rijpe bananen
- 100 gram maïsmeel
- Olijfolie
- Zout, cayenne peper en zwarte peper (naar smaak)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 rode paprika (blokjes gesneden)
- 1 gele paprika (blokjes gesneden)
- 150 gram veldsla
- 100 gram pinda’s
- 1 dl warm water
Werkwijze
Banana-Knudels: pureer de bananen met een vork of in een keukenmachine en vermeng dit met maïsmeel. Verwarm olie en voeg dit langzaam toe. Voeg zout en cayenne peper toe naar smaak. Voeg indien nodig nog wat water toe en kneed alles tot een deegachtige structuur. Maak daar vervolgens balletjes van en wikkel deze afzonderlijk in aluminiumfolie. Pocheer dit in weinig warm water gedurende ongeveer 15 minuten.
Salade: spreid een bedje van veldsla over het bord. Plaats daar geblokte stukken paprika overheen. Strooi daar zout en zwarte peper overheen naar smaak, en tevens de chilipoeder.
Tenslotte: haal de banana-knudels uit de folie en plaats ze verspreid op de salade. Top het geheel af met pinda’s.
Hmmmmmmmmmmm, Yammie!!!!!!!!! Enjoy.