Ensalada Mar y Tierra

This entry is part 30 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

De zomer is begonnen. Eindelijk. Dus nu geen tijd meer voor maaltijden die zwaar op de maag liggen. We hebben meer trek in lichter voedsel, makkelijk te verteren. Voedsel waarvan je achteraf geen gigantische dip krijgt. Vandaar dat mijn voorzet voor deze wedstrijd – hopelijk eindigend in een doelpunt – een heerlijke maaltijd salade is. Ik heb hiervoor, wederom, vooral ingrediënten gebruikt die in Zuid Spanje goed te krijgen zijn.

De kust bij Granada, ook bekend als de Costa Tropical, is rijk aan o.a. vijgen, granada’s(!) en avocado’s. Deze laatste nemen we mee in de salade. Samen met de kikkererwten en de andere groente vormen ze het “Tierra”-aspect van de salade. Voor het “Mar”-aspect gebruiken we garnalen, puttend uit de millennia-lange visserstraditie van Andalusië.

Hopelijk vinden jullie de salade net zo lekker als ik.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 250 gram eikenbladsla
  • 2 tomaten
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 rijpe avocado
  • 400 gram (gekookte) garnalen
  • 250 gram kikkererwten
  • 1 limoen
  • 100 gram pijnboompitten

Voor de dressing: mayonaise, ketchup en worcestersaus.

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de tomaten en het gekookte ei. Als je de avocado gaat snijden, doe er daarna een klein beetje limoensap overheen zodat het niet zwart wordt. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed om.

Neem een half kopje mayonaise en een half kopje ketchup en roer dit goed door elkaar. Doe er een klein scheutje worcestersaus doorheen voor extra smaak. Doe nu eerst de saus in een grote kom en doe stuk voor stuk de ingrediënten erbij terwijl je de boel goed omroert. Zo ben je ervan verzekerd dat de saus alles goed bedekt en van smaak voorziet.

Rooster de pijnboompitten licht in een pan op laag vuur, zonder olie of boter. Hou ze goed in de gaten en schud ze regelmatig zodat ze niet aanbranden. Voeg ze als laatste, bij het opdienen, toe aan de salade. Dit is niet alleen mooi voor de esthetiek, zo blijven ze ook knapperig.

¡Buen provecho!

Stem op dit recept in de Lekker Hapje Cup!

Series Navigation<< Jay-Jay Banana-Knudel SaladeOranje meisjesdag rijstkoekjes >>

0 thoughts on “Ensalada Mar y Tierra

  1. Mooie invulling van de bekende avocado-garnalen-combinatie. Leuk als variant, en ongetwijfeld erg lekker.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.