De combinatie van olijven en sinaasappel is er niet eentje die ik zelf snel zou hebben bedacht. Maar jaren terug op vakantie in Italië kocht ik een fles shampoo met een zooi E-nummers die het een sinaasappel- en olijvengeur moesten geven en kon ik me gelijk in die combo vinden.
Toen ik onlangs dit recept tegenkwam, wist ik dus dat ik hem moest uitproberen. Die kans deed zich voor toen onlangs een groep vrienden te eten kwam.
Ingrediënten
4 personen
- 150 gram zwarte olijven, ontpit
- 1 theelepel rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 sinaasappels
Bereidingswijze
Schil de sinaasappels en snijd ze in schijven. Verdeel over 4 borden.
De olijven, rozemarijn en de olijfolie even kort door je keukenmachine halen. Niet te lang, de stukjes olijf mogen nog best grof blijven.
Giet nog een klein beetje olijfolie over de sinaasappels. Verdeel tot slot de olijven er overheen.
Was heerlijk!