“Nationale” Hamburger Maand

Hamburger op Flickr
Hamburger – foto van avlxyz via Flickr

Nog net op tijd kom ik er achter dat mei de “Nationale Hamburger maand” in de US and A is (geweest). Althans, dat is wat de marketing afdeling van fast food keten White Castle ons (of eigenlijk de mensen in de US and A) wil doen geloven, zodat er meer hambo’s verkocht kunnen worden.

Het is natuurlijk te laat om nog een bijdrage te kunnen leveren aan deze glorieuze feestmaand in de vorm van een recept, maar om het toch niet geheel ongemerkt voorbij te laten gaan hier een paar leuke hamburger links:

Allereerst natuurlijk de hamburger recepten op Lekker Hapje (Let op: schaamteloze zelfpromotie volgt):

Elders op het interweb:

Ik beloof plechtig om volgend jaar met een hamburger recept komen tijdens de feestelijke meimaand. Of op z’n minst weer een lijst suffe links over hamburgers te voorschijn te toveren.

Heb je zelf nog leuke hamburger links of sites, laat ze achter in een reactie!

This entry was posted in Curiosa by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

2 thoughts on ““Nationale” Hamburger Maand

 1. Het geheime Big Mac saus recept (van de link) is ook op een andere manier vrij éénvoudig te benaderen:
  Meng 50% (Heinz) ketchup met 50% (Heinz) Sandwich Spread. That’s all!
  Het moelilijkste van het naäpen van dit soort hamburgers zijn de broodjes. De broodjes van McD bevatten extra veel suiker, waar door ze op een platte toaster makkelijk carameliseren.
  En dat lukt niet met de broodjes uit de supermarkt; die drogen alleen uit waardoor je die “zompige bite” mist.

 2. Bedankt voor de Big Mac saus tip. Dat van dat suiker op de McD broodjes wist ik ook niet.

  Ik geloof dat de Mac sowieso nog meer van dat soort “smaaktruukjes” uithaalt. Zo heb ik ooit eens gelezen dat het vet waarin de friet wordt gebakken voor een groot deel uit rundervet bestaat. dat zou de frietjes extra lekker laten smaken.

  Hier een linkje over de rundervet in de frietjes:
  http://www.rense.com/general7/whyy.htm

  For decades McDonald’s cooked its french fries in a mixture of about seven percent cottonseed oil and 93 percent beef tallow. The mixture gave the fries their unique flavor — and more saturated beef fat per ounce than a McDonald’s hamburger.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.