Hamburger – foto van avlxyz via Flickr
Nog net op tijd kom ik er achter dat mei de “Nationale Hamburger maand” in de US and A is (geweest). Althans, dat is wat de marketing afdeling van fast food keten White Castle ons (of eigenlijk de mensen in de US and A) wil doen geloven, zodat er meer hambo’s verkocht kunnen worden.
Het is natuurlijk te laat om nog een bijdrage te kunnen leveren aan deze glorieuze feestmaand in de vorm van een recept, maar om het toch niet geheel ongemerkt voorbij te laten gaan hier een paar leuke hamburger links:
Allereerst natuurlijk de hamburger recepten op Lekker Hapje (Let op: schaamteloze zelfpromotie volgt):
Elders op het interweb:
- De geschiedenis van de hamburger: vanaf het Mongolië van de Khan’s, via de Russen (tartaar!), naar Hamburg in Duitsland?
- De Washington Post en de New York Times gaan op zoek naar de perfecte hamburger.
- De New York Sun vraagt het aan een aantal Hamburger deskundigen. Mager rundergehakt met sla & tomaat of augurk & ui lijkt de consensus.
- Bij de kooksite Epicurios heeft men ook ideeën over de perfecte hambo-unit.
- Als een verhaal begint met “This started out as a dare from a friend,” weet je dat er iets moois gaat komen. Zo ook in dit geval: in bier-deeg-gepaneerde gefrituurde dubbele(!) Quarter Pounder … met bacon!
- En nu we toch bij de Mac beland zijn: het recept voor de geheime saus in de Big Mac.
- Homer Simpson’s hamburger recepten… maar dan niet echt. Recepten bedacht door mede-internauten, geïnspireerd door Homer.
- “Nobody says that hamburgers can’t be shaped like hot dogs. Thus the Hamburdog was born.“
Ik beloof plechtig om volgend jaar met een hamburger recept komen tijdens de feestelijke meimaand. Of op z’n minst weer een lijst suffe links over hamburgers te voorschijn te toveren.
Heb je zelf nog leuke hamburger links of sites, laat ze achter in een reactie!
Het geheime Big Mac saus recept (van de link) is ook op een andere manier vrij éénvoudig te benaderen:
Meng 50% (Heinz) ketchup met 50% (Heinz) Sandwich Spread. That’s all!
Het moelilijkste van het naäpen van dit soort hamburgers zijn de broodjes. De broodjes van McD bevatten extra veel suiker, waar door ze op een platte toaster makkelijk carameliseren.
En dat lukt niet met de broodjes uit de supermarkt; die drogen alleen uit waardoor je die “zompige bite” mist.
Bedankt voor de Big Mac saus tip. Dat van dat suiker op de McD broodjes wist ik ook niet.
Ik geloof dat de Mac sowieso nog meer van dat soort “smaaktruukjes” uithaalt. Zo heb ik ooit eens gelezen dat het vet waarin de friet wordt gebakken voor een groot deel uit rundervet bestaat. dat zou de frietjes extra lekker laten smaken.
Hier een linkje over de rundervet in de frietjes:
http://www.rense.com/general7/whyy.htm