- JULES
- Looks like me and Vincent caught you at breakfast, sorry ’bout that. What’cha eatin’?
- BRETT
- Hamburgers.
- JULES
- Hamburgers. The cornerstone of any nutritious breakfast. What kinda hamburgers?
- BRETT
- Cheeseburgers.
- JULES
- No, I mean where did you get’em? MacDonald’s, Wendy’s, Jack-in-the-Box, where?
- BRETT
- Big Kahuna Burger.
- JULES
- Big Kahuna Burger. That’s that Hawaiian burger joint. I heard they got some tasty burgers. I ain’t never had one myself, how are they?
- BRETT
- They’re good.
- JULES
- Mind if I try one of yours?
- BRETT
- No.
- JULES
- Yours is this one, right?
- BRETT
- Yeah.
- JULES
- Uuummmm, that’s a tasty burger.
Ingrediënten
- rundergehakt (ca. 100 gram per burger)
- paneermeel
- eieren
- 4 eetlepels teriyaki (marinade)
- schijven ananas (1 per burger)
- plak cheddar kaas (1 per burger)
- witte puntjes of hamburger buns (uiteraard ook hier: 1 per burger)
- ketchup
- bruine suiker
- mosterd
Bereidingswijze
Maak van het gehakt, paneermeel en de eieren de burgers zoals eerder beschreven bij het recept voor Hamburgers. Laat ze dan gedurende 20 minuten staan in de teriyaki. Zorg er wel voor dat het vlees zoveel mogelijk bedekt wordt door de marinade.
Voor de Big Kahuna Secret Sauce voegen we gelijke delen ketchup en bruine suiker in een pan. Roer hier een eetlepel mosterd doorheen. Laat de saus sudderen op laag vuur tot alle suiker gesmolten is en de mosterd geheel vermengd is met de ketchup.
Bak de burgers in een grill- of koekenpan. Wanneer jij vindt dat ze klaar zijn (“burnt to a crisp” of “bloody as hell”) , kun je de Big Kahuna Burger gaan bouwen. Houd je min of meer aan de volgende bouwvoorschriften:
- op het onderste broodje leg je eerst de kaas,
- hierbovenop plaats je het vlees,
- bedek het vlees met de secret sauce,
- leg hierop een schijfje ananas (als je wil kun je de ananas eerst nog even kort grillen/bakken),
- sluit de burger af met het bovenste stukje brood.
Eventueel kun je ook nog sla, tomaat en uitjes toevoegen, maar ik vind persoonlijk dat dat ten koste gaat van de zuiverhuid van deze cheeseburger. Om de Pulp Fiction ervaring compleet te maken, dien je er natuurlijk friet bij te eten met Mayonaise. Véél Mayonaise.
- VINCENT
- I seen ’em do it. And I don’t mean a little bit on the side of the plate, they fuckin’ drown ’em in it.
- JULES
- Uuccch!
Dit recept is zonder schroom gejat van de BNN Scheurkalender (6 April 2005), zonder enige wroeging, daar BNN het weer schaamteloos van Retarded Jimmy’s site geript heeft.
Hmmm heb mij altijd wel afgevraagd hoe die zou smaken, moet ik eens proberen.
Bedankt voor het recept.
Kleine correctie trouwens, louter ter info.
Het stukje over de frieten met mayo heeft niets met de Big Kahuna burger te maken.
Het komt uit volgende dialoog:
Vincent: You know what they put on French fries in Holland instead of ketchup?
Jules: What?
Vincent: Mayonnaise.
Jules: Goddamn.
Vincent: I’ve seen ’em do it, man. They fuckin’ drown ’em in that shit.