Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram sardientjes in tomatensaus (uit blik)
- rijst
- olijfolie
- theelepeltje suiker
- 1 komkommer
Bereidingswijze
Zet een pan met water op om de rijst te koken. Terwijl de rijst kookt, heb je genoeg tijd om de sardientjes klaar te maken.
Snipper de ui in kleine stukjes, duw de knoflook door een knoflook pers en fruit ze samen in een pan met een klein beetje olijfolie. Voeg de sardientjes (met de tomatensaus) toe zodra de ui glazig begint te worden. Roer het theelepeltje suiker door het geheel heen. Dit werkt de zuurte van de tomaten in de saus tegen. Laat dit zo’n 5 minuten staan in de pan. Tegen die tijd zal de rijst al klaar zijn.
Rijst afgieten en opdienen in de borden. Schep hier de sardientjes en de saus bovenop. Eet het met de, in dunnen schijfjes gesneden, komkommer.
Smakelijk!
receptbeschrijving klinkt lekkerder dan de receptnaam… maar blijft door haar naam wel goed hangen.
Heerlijk!
Dat was inderdaad erg lekker! Ik heb er zelf nog een theelepeltje sambal bij gedaan. Deze fruit je dan mee met de ui en de knoflook. Ik zie net dat ik de suiker ben vergeten… niet gemist.
Omdat de komkommer mij wat saai leek heb ik een kant en klaar zakje rauwkost er bij gedaan.
Het was smullen!!
Ben blij dat je van de sardientjes heb kunnen smullen, ondanks de wat onsmakelijke titel van het recept ;-)
Heeeerlijk,thanks