Sardientjes ongesteld

Dit recept (politiek incorrecte benaming inbegrepen) komt van een collega van mij. Het is eigenlijk niet meer (maar zeker ook niet minder!) dan sardientjes in tomatensaus. Hij karakteriseerde het als “5 minuten koken, snel klaar”. Een ideaal recept voor de site dacht ik gelijk.

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 125 gram sardientjes in tomatensaus (uit blik)
 • rijst
 • olijfolie
 • theelepeltje suiker
 • 1 komkommer

Bereidingswijze

Zet een pan met water op om de rijst te koken. Terwijl de rijst kookt, heb je genoeg tijd om de sardientjes klaar te maken.

Snipper de ui in kleine stukjes, duw de knoflook door een knoflook pers en fruit ze samen in een pan met een klein beetje olijfolie. Voeg de sardientjes (met de tomatensaus) toe zodra de ui glazig begint te worden. Roer het theelepeltje suiker door het geheel heen. Dit werkt de zuurte van de tomaten in de saus tegen. Laat dit zo’n 5 minuten staan in de pan. Tegen die tijd zal de rijst al klaar zijn.

Rijst afgieten en opdienen in de borden. Schep hier de sardientjes en de saus bovenop. Eet het met de, in dunnen schijfjes gesneden, komkommer.

Smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Vis by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

5 thoughts on “Sardientjes ongesteld

 1. Dat was inderdaad erg lekker! Ik heb er zelf nog een theelepeltje sambal bij gedaan. Deze fruit je dan mee met de ui en de knoflook. Ik zie net dat ik de suiker ben vergeten… niet gemist.
  Omdat de komkommer mij wat saai leek heb ik een kant en klaar zakje rauwkost er bij gedaan.
  Het was smullen!!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.