Ingrediënten
- 1 pizzabodem (ca. 500 gram voor 2 personen)
- 1 blikje/pakje tomatenpuree (sugo, dus niet van die kleine nare geconcentreerde blikjes die vooral naar blik smaken en niet naar tomaat!)
- 1 bolletje (125 gram) mozzarella
- 4 tomaten (liefst gepeld)
- 100 gram parma ham
- olijfolie
- handjevol verse basilicum
- 100 gram rucola
Bereidingswijze
Bedek een bakplaat met bakpapier (of vet in met olijfolie). Rol de pizzabodem uit over de plaat. De bodem mag niet te dik te zijn! Een van de kenmerken van de PIzza Filago is de dunne bodem, die alleen dient als drager van de andere, smaakvollere ingrediënten.
Bedek het deeg met de tomatenpuree. Snijd het bolletje mozzarella in dunne schijfjes en verspreid deze over de pizzabodem. Snijd de tomaten ook in schijfjes en leg deze op de pizza, daar waar deze nog niet bedekt wordt door kaas (als je tomaat op de mozzarella legt, zal de kaas er voor zorgen dat de tomaat niet lekker meebakt in de oven). Scheur tenslotte nog wat van de basilicum op de pizza voordat je deze in de oven stopt: 180-200 graden, 10 Ã 15 minuten, totdat de bodem krokant gebakken en de kaas gesmolten is. Pas op dat je het niet laat verbranden!
Haal de pizza uit de oven. Bedek het met de parma ham en strooi vervoglens de rucola daar overheen. Snipper nogmaals wat basilicum blaadjes er op en giet er tenslotte nog een klein scheutje olijfolie overheen.
Lekker glaasje wijn er bij en genieten maar! Buon appetito!
Het water loopt me in de mond… damn, wat moet dat onwijs lekker zijn!
Zeer zeker!
Het schoot me vandaag trouwens te binnen dat de pizza die ik destijds in Milaan heb gegeten (zie de geweldige foto) ook nog hele dunne plakjes parmezaanse kaas had, boven op de ham.
Vaak lees ik een recept en dan weet ik het al. Ik ga scoren vanavond!
Criterium: alles moet op!
Motief: eeuwige roem! en hoe maak ik me zelf onsterfelijk
Nog wel een vraag:
Waar haal je een prefab bodem?
Ik heb hem nu zelf gemaakt, maar dat valt niet mee met een oven die maar tot 220gr gaat
Hoi Alberto, een gelukkig en gezond 2007 ;)
Groetjes, Maria
Ik heb de pizza destijds samen met, en bij een vriendin gemaakt die in Zwitserland stage liep. In de Zwitserse supermarkten verkopen ze de prefab pizzabodems, geniaal! Ik heb ze hier ook niet gezien, dus zullen we hier inderdaad zelf aan het kneden moeten.