Pesto van rucola

De lieve Angelique wees me er onlangs op dat ik wel eens zou kunnen lijden aan een lichte vorm van verslaving aan pesto. Hmmm… verslaafd? Ja, ik eet regelmatig pesto, ik vind het gruwelijk lekker en, zoals eerder gemeld, als je maar zorgt dat je te allen tijde een of twee potjes in huis hebt, kun je binnen een mum van tijd altijd iets lekkers op tafel toveren.

Ze zeggen dat acceptatie de eerste stap in het overwinnen van een verslaving is. Nu weet ik niet of ik mijn pestomanie wel wil overwinnen, maar accepteren heb ik het al lang. Sterker nog, ik ga het misbruiken door met een nieuw pestorecept de stilte hier op de site te doorbreken.

Men denkt bij pesto meestal aan de pesto genovese, die zijn smaak en groene kleur aan verse basilicum dankt. Maar nergens staat vast gelegd dat je pesto niet met andere ingrediënten kan of mag maken. Daarom hier een lekkere variant waarin de basilicum met rucola is vervangen.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram verse pijnboompitten
  • handjevol rucola (75 gram)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Je kan bij dit recept de ingrediënten stampen en mengen met een vijzel, maar als snel een pesto fix hebt om je verslaving te stillen, kun je het beste gewoon je keukenmachine/staafmixer gebruiken.

Maal/stamp als eerste de knoflook en pijnboompitten fijn. Voeg hier vervolgens de rucola, olijfolie en kaas aan toe. Blijf malen/stampen tot je een groen pasta hebt gekregen. Roer de pesto goed zodat die een homogene consistentie krijgt.

Gebruik de pesto om je gerechten extra smaak te geven: bijvoorbeeld als saus bij een simpel pasta gerecht.

Rechtstreeks in je aderen spuiten wordt sterk afgeraden, ook al ben je nog zo zwaar verslaafd.

3 thoughts on “Pesto van rucola

  1. Goed recept, maar wat mij betreft te veel knoflook. Eén teentje is voldoende, anders proef je de rucola niet meer…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.