Penne met tonijnsaus

De sitemaster heeft zoals jullie ongetwijfeld nu wel weten een passie, nee, verslaving voor pesto. Ik me kan me daar in vinden, ware het niet dat mijn verslaving meer naar de pasta kant neigt. Om The Man niet teleur te stellen, hier een recept met pesto en pasta. Voor elk wat wils, dat moet wel goed gaan komen.

Een lekker en snel recept, lekker in zomer en winter en zelfs de meest verstokte niet vis-eter zal toe moeten geven dat dit best lekker naar binnen zwemt.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • 2 dikke preien
 • 2 blikken tonijn (John West)
 • 250ml crème fraiche
 • zalmsnippers
 • pasta (penne rigate)
 • 2 eetlepels uit een potje rode pesto (Bertoli)
 • parmezaanse kaas
 • peper
 • zout

Dan de bereiding:

Bereidingswijze

Eerst snijden we de prei lekker fijn, daar houdt ie van. Preien in stengels zijn zeer zelden gelukkig, vandaar ook de dagelijkse trek van preien naar de schappen van je Appie. Gooi wat olie in de pan en bak je prei hier, onder voortdurend roeren, in ongeveer 4 minuten dolgelukkig. Dan de blikjes tonijn erin (haal de tonijn bij nader inzien maar uit het blik en gooi het visje tussen de prei) en een seconde of 30 meebakken.

Pak je frisse crème en deponeer dit ook in de pan, roer alles goed door elkaar en nu de smaakmaker erbij: De rode pesto… (zelf ook zeer goed te maken, hierover later wellicht meer, maar hé, die van Bertoli is ook zeer smaeckelijck!) Blijf goed roeren, laat alles een mooie temperatuur krijgen, voor de liefhebbers van gerookte zalm, die snippers kun je er op het eind bijgooien. Voor de liefhebbers van kaas, die kun je erover eten en voor de liefhebbers van beide, lekker alles erop doen! Oh ja, vergeet je gerecht niet op smaak te brengen met peper en zout.

Ik ben er voor het gemak maar even vanuit gegaan dat je de pasta ondertussen ook wel gekookt zou hebben, anders duurt het nog 15 a 20 minuten voordat je gaat eten.

In ieder geval Buon Apetito!

This entry was posted in Vis, Italiaans, Mediterraan, Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

5 thoughts on “Penne met tonijnsaus

 1. Pesto en pasta komen samen toch het best tot hun recht als er niemand anders tussen beide komt. Desalniettemin lijkt me dit best ‘n lekker goedje!

  Ik heb trouwens ook nog een recept voor rode pesto op stapel staan! Al noemt men dat eigenlijk een tapenade. Binnenkort in dit theater!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.