De sitemaster heeft zoals jullie ongetwijfeld nu wel weten een passie, nee, verslaving voor pesto. Ik me kan me daar in vinden, ware het niet dat mijn verslaving meer naar de pasta kant neigt. Om The Man niet teleur te stellen, hier een recept met pesto en pasta. Voor elk wat wils, dat moet wel goed gaan komen.
Een lekker en snel recept, lekker in zomer en winter en zelfs de meest verstokte niet vis-eter zal toe moeten geven dat dit best lekker naar binnen zwemt.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 2 dikke preien
- 2 blikken tonijn (John West)
- 250ml crème fraiche
- zalmsnippers
- pasta (penne rigate)
- 2 eetlepels uit een potje rode pesto (Bertoli)
- parmezaanse kaas
- peper
- zout
Dan de bereiding:
Bereidingswijze
Eerst snijden we de prei lekker fijn, daar houdt ie van. Preien in stengels zijn zeer zelden gelukkig, vandaar ook de dagelijkse trek van preien naar de schappen van je Appie. Gooi wat olie in de pan en bak je prei hier, onder voortdurend roeren, in ongeveer 4 minuten dolgelukkig. Dan de blikjes tonijn erin (haal de tonijn bij nader inzien maar uit het blik en gooi het visje tussen de prei) en een seconde of 30 meebakken.
Pak je frisse crème en deponeer dit ook in de pan, roer alles goed door elkaar en nu de smaakmaker erbij: De rode pesto… (zelf ook zeer goed te maken, hierover later wellicht meer, maar hé, die van Bertoli is ook zeer smaeckelijck!) Blijf goed roeren, laat alles een mooie temperatuur krijgen, voor de liefhebbers van gerookte zalm, die snippers kun je er op het eind bijgooien. Voor de liefhebbers van kaas, die kun je erover eten en voor de liefhebbers van beide, lekker alles erop doen! Oh ja, vergeet je gerecht niet op smaak te brengen met peper en zout.
Ik ben er voor het gemak maar even vanuit gegaan dat je de pasta ondertussen ook wel gekookt zou hebben, anders duurt het nog 15 a 20 minuten voordat je gaat eten.
In ieder geval Buon Apetito!
Pesto en pasta komen samen toch het best tot hun recht als er niemand anders tussen beide komt. Desalniettemin lijkt me dit best ‘n lekker goedje!
Ik heb trouwens ook nog een recept voor rode pesto op stapel staan! Al noemt men dat eigenlijk een tapenade. Binnenkort in dit theater!
Je kan deze ook koud eten, maar dan is het een voor gerecht. penne tonijn salade…
groetjes olly
Ja, dat kan inderdaad best. ik ben er zelf alleen geen liefhebber van!
http://forum.fok.nl/topic/1207724
Kijk, ik heb hem laatst ook weer gemaakt en hij smaakt immer gut!