Mijn afkeer van spinazie is op deze site al lang en breed gedocumenteerd. Maar na het eten van onderstaand recept zou ik schoorvoetend bijna toegeven dat Popeye het misschien niet compleet bij het verkeerde eind had.
Al is het natuurlijk overduidelijk dat het de worstjes, de knoflook en de olijfolie zijn die voor de lekkere smaak zorgen bij deze pasta.
(Ik blijf koppig!)
Ingrediƫnten
- verse bos wilde spinazie
- paar teentjes knoflook
- (pittige) olijfolie
- cipolatta worstjes
- pasta
- zout
- peper
Bereidingswijze
Was de spinazie en bak met een klein beetje olijfolie en wat fijngeknepen knoflook in een wok. Wacht tot de spinazie flink is geslonken en haal het dan uit de pan. Pas op dat je het niet kapot kookt!
Snijd de worstjes in stukken ter grootte van een vingerkootje. Bak ze gaar in de wok. Doe dit zonder extra olijfolie, je kan de worstjes bakken in hun eigen vet. Bak ook wat fijngeknepen teentjes knoflook mee met het vlees.
Kook de pasta al dente.
Haal de wok van het vuur als de worstjes gaar zijn. Voeg de spinazie en de pasta toe aan het vlees en meng alles goed. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en een scheut pittige olijfolie.
Bij opdienen kun je optioneel nog wat geraspte parmezaan over de pasta strooien.