Pasta met spinazie en cipolatta worstjes

Pasta met spinazie en cipolatta worstjesMijn afkeer van spinazie is op deze site al lang en breed gedocumenteerd. Maar na het eten van onderstaand recept zou ik schoorvoetend bijna toegeven dat Popeye het misschien niet compleet bij het verkeerde eind had.

Al is het natuurlijk overduidelijk dat het de worstjes, de knoflook en de olijfolie zijn die voor de lekkere smaak zorgen bij deze pasta.

(Ik blijf koppig!)

Ingrediƫnten

  • verse bos wilde spinazie
  • paar teentjes knoflook
  • (pittige) olijfolie
  • cipolatta worstjes
  • pasta
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Was de spinazie en bak met een klein beetje olijfolie en wat fijngeknepen knoflook in een wok. Wacht tot de spinazie flink is geslonken en haal het dan uit de pan. Pas op dat je het niet kapot kookt!

Snijd de worstjes in stukken ter grootte van een vingerkootje. Bak ze gaar in de wok. Doe dit zonder extra olijfolie, je kan de worstjes bakken in hun eigen vet. Bak ook wat fijngeknepen teentjes knoflook mee met het vlees.

Kook de pasta al dente.

Haal de wok van het vuur als de worstjes gaar zijn. Voeg de spinazie en de pasta toe aan het vlees en meng alles goed. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en een scheut pittige olijfolie.

Bij opdienen kun je optioneel nog wat geraspte parmezaan over de pasta strooien.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.