Nora’s pittige olijfolie

Pittige Olijfolie“Sjieke” kookwinkels als Oil & Vinegar draaien een goede business door simpele, traditionele gerechten uit landen als Spanje, Italië of Griekenland in een pseudo-interesasnt culinair jasje te steken en voor een flinke prijs te verkopen.

Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende soorten olie in allerlei verschillende smaakjes die je er voor € veel per fles kunt kopen. terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om zelf zo’n fles olijfolie “met ‘n smaakje” thuis te maken, zoals mijn goede vriendin Nora me onlangs liet zien.

Dit recept gebruikt zij om een zeer pittige olie te maken, die je kunt gebruiken om sauzen en gerechten een hele flinke trap met smaak onder hun kont te geven.

Ingrediënten

  • 500 ml olijfolie
  • 2 bollen knoflook
  • 5 hete pepers
  • lege olijfolie fles (500 ml)

Bereidingswijze

Verdeel de knoflookbollen in losse tenen en pel ze. Was de pepers en verwijder de stelen. Doe de pepers en de knoflook in de keukenmachine en pureer ze tot een homogene massa.

Nora gebruikt gedroogde Siciliaanse pepertjes, die heel heet zijn (volgens mij heeft het Pentagon plannen op de plank liggen voor het geval Al Qaeda die pepers ooit in aanval gebruikt). Uiteraard staat het de lezer vrij om het soort en het aantal pepers naar eigen smaak te bepalen.

Breng de pasta over op een lege (glazen) fles. Vul de fles verder aan met de olijfolie. Laat de fles een paar dagen staan zodat de olie de smaak van de knoflook en de pepers op kan nemen.

Gebruik de olie als pittige smaakmaker voor je sauzen en gerechten.

This entry was posted in Mediterraan, Alle Recepten, Sauzen by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.