Popeye Salade (pasta salade met spinazie)

Vanuit het Delftse stadje D stuurde F, lekkerhapje.nl bezoeker van het eerste uur, een drietal recepten. Het leek me een mooi plan om ze dit weekend een voor een te behandelen, om vanaf vrijdag een soort F-trilogie er van te maken, zeg maar.

Het eerste recept stelt me gelijk al voor een probleem. Het gaat om een pasta salade met spinazie (Popeye… heb je ‘m?) en ik ben zelf niet zo’n fan van spinazie. Ik breek dus nu met mijn zelfopgelegd beleid en plaats een recept die ik zelf nooit bereid en gegeten heb. Wellicht moet ik dat in de nabije toekomst maar eens doen (tenslotte ben ik ook de eerste om toe te geven dat mijn afkeer van spinazie waarschijnlijk meer tussen de oren zit dan in mijn smaakpapillen).

Hier komt dus deel 1 in dit weekends culinaire F-trilogie….[start spannend muziekje]

Bereidingswijze

Ingrediënten

 • verse spinazie
 • fusilli
 • bacon
 • 250 ml slagroom
 • zongedroogde tomaten

Een zak verse spinazie (of zoals F het omschrijft “die blaadjes die je zelf in een zak moet doen en moet wegen”) goed wassen en laten uitlekken. Eventueel kun je de blaadjes nog wat fijner snijden. Doe de spinazie in een kom en voeg hieraan de pasta (“gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking”) toe. F raadt fusilli aan, want “strikjes zijn het lekkerst”.

Bak wat bacon in een braadpan, niet te lang zodat het niet te hard wordt. De bacon in stukjes bij de pasta en spinazie voegen, bakje slagroom (250 ml) er doorheen roeren en smakelijk eten! Als extra (let op! Variatietip!) smaken wat zongedroogde tomaten door de salade ook erg goed.

Morgen deel 2 van de F-trilogie. To be continued…

This entry was posted in Alle Recepten, Salades, Pasta by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

6 thoughts on “Popeye Salade (pasta salade met spinazie)

 1. Variatie geprobeert, smaakte heerlijk;
  – spinazie
  – gedroogde tomaatjes op olie
  – strookjes verse avocado
  – mini trostomaatjes
  – peper en zout
  – uitgebakken spekreepjes
  – gebakken wentelteefjes van bruin brood in brokjes gesneden en gebakken in oven
  (warm toegevoegd)
  – in oven gebakken knoflook gamba’s (warm toegevoegd)
  – tomaten olie met balsamico en suiker op laatste moment er door geschept met
  – warm geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten
  – goed glas witte wijn

 2. Rien, jouw variant lijkt me ook erg lekker. Ik begrijp dat je de pasta weg laat? Ik ben vooral erg geïntrigeerd door de wentelteefjes door de salade. Binnenkort maar eens proberen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.