Vanuit het Delftse stadje D stuurde F, lekkerhapje.nl bezoeker van het eerste uur, een drietal recepten. Het leek me een mooi plan om ze dit weekend een voor een te behandelen, om vanaf vrijdag een soort F-trilogie er van te maken, zeg maar.
Het eerste recept stelt me gelijk al voor een probleem. Het gaat om een pasta salade met spinazie (Popeye… heb je ‘m?) en ik ben zelf niet zo’n fan van spinazie. Ik breek dus nu met mijn zelfopgelegd beleid en plaats een recept die ik zelf nooit bereid en gegeten heb. Wellicht moet ik dat in de nabije toekomst maar eens doen (tenslotte ben ik ook de eerste om toe te geven dat mijn afkeer van spinazie waarschijnlijk meer tussen de oren zit dan in mijn smaakpapillen).
Hier komt dus deel 1 in dit weekends culinaire F-trilogie….[start spannend muziekje]
Bereidingswijze
Ingrediënten
- verse spinazie
- fusilli
- bacon
- 250 ml slagroom
- zongedroogde tomaten
Een zak verse spinazie (of zoals F het omschrijft “die blaadjes die je zelf in een zak moet doen en moet wegen”) goed wassen en laten uitlekken. Eventueel kun je de blaadjes nog wat fijner snijden. Doe de spinazie in een kom en voeg hieraan de pasta (“gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking”) toe. F raadt fusilli aan, want “strikjes zijn het lekkerst”.
Bak wat bacon in een braadpan, niet te lang zodat het niet te hard wordt. De bacon in stukjes bij de pasta en spinazie voegen, bakje slagroom (250 ml) er doorheen roeren en smakelijk eten! Als extra (let op! Variatietip!) smaken wat zongedroogde tomaten door de salade ook erg goed.
Morgen deel 2 van de F-trilogie. To be continued…
Leuke site! Grappige beschrijvingen, ik ga vanavond wat recepten uitproberen!
En? Heb je nog wat recepten kunnen proberen? Bevielen ze?
Fusilli moet natuurlijk farfalle zijn, he… maar maakt het stukje natuurlijk wel erg leuk
leuk stukje hoor ;-)
Variatie geprobeert, smaakte heerlijk;
– spinazie
– gedroogde tomaatjes op olie
– strookjes verse avocado
– mini trostomaatjes
– peper en zout
– uitgebakken spekreepjes
– gebakken wentelteefjes van bruin brood in brokjes gesneden en gebakken in oven
(warm toegevoegd)
– in oven gebakken knoflook gamba’s (warm toegevoegd)
– tomaten olie met balsamico en suiker op laatste moment er door geschept met
– warm geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten
– goed glas witte wijn
Rien, jouw variant lijkt me ook erg lekker. Ik begrijp dat je de pasta weg laat? Ik ben vooral erg geïntrigeerd door de wentelteefjes door de salade. Binnenkort maar eens proberen.