Kaneel Slakken

Cinnamon. It should be on tables in restaurants along with salt and pepper. Anytime someone says, “Ooh, this is so good – what’s in this?” the answer invariably comes back, “cinnamon.” Cinnamon. Again and again.
– Jerry Seinfeld, The Dinner Party

Met deze wijze woorden van Jerry in het achterhoofd, kan het volgende recept voor Kaneel Slakken al niet meer misgaan. Het gaat hier overigens niet om escargots, de slijmerige weekdieren die over de grond kruipen, maar om koekjes in de vorm van slakken. Na de koekjesfrenzy van eind oktober hebben we de smaak te pakken en dit recept kwam erg warm aanbevolen door mijn kleine zusje.

Bereidingswijze

Ingrediënten

 • 120 gram boter
 • 165 gram bruine suiker
 • kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 250 gram bloem
 • chocolate chips
 • eiwit
 • poedersuiker

Meng 120 gram boter en 165 gram bruine suiker in een beslagkom, totdat je een gladde mix hebt. Voeg een theelepel kaneel, een theelepel bakpoeder en vijf milliliter vanille aroma toe aan de mix. Klop één ei en doe deze ook in de kom. Voeg nu beetje bij beetje 250 gram bloem toe. Doe dit geleidelijk en onderwijl het geheel roerend en knedend, zodat je een mooie gelijkmatige deeg krijgt.

Als de deeg klaar is, schep je er steeds met een eetlepel porties uit. Rol deze uit tot een sliert van ongeveer 1 centimeter dikte. Rol de sliert nu zodanig op, dat het een slakkenhuis vormt. Buig het buitenste einde van het slakkenhuis lichtjes omhoog, om het hoofd van de slak te vormen. Plaats daar wat “chocolate chips” om de ogen uit te beelden.

Beschilder de slakken lichtjes met wat eiwit en besprenkel ze tenslotte nog lichtjes met een mengsel van poedersuiker en kaneel


Bak de slakken in de oven op 190 graden. Zet de over na acht minuten (of wanneer de koekjes al brui worden uit), maar laat de slakken nog zo’n vijf minuten zitten voordat je eruit haalt om af te koelen.

Uiteraard ben je niet gebonden aan de slak voor de vorm van de koekjes. Doe gek en probeer eens kaneel rupsen, of kaneel wormen.

Enjoy!

A snail walks into a dealer, orders a new car and says “I want a big S painted on both sides of my car as well as on the roof.” Salesguy asks him why… The snail says “I want people to see me drive by and say: ‘Look at that S-car go!'”
– Eddie Murphy, Trading Places

Zie ook:

 • Brute Brownies
 • Ketchup Rozijnen Koekjes
 • Laura Bush’s Oatmeal-Chocolate Chunk Cookies
 • Teresa Heinz Kerry’s Pumpkin Spice Cookies

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.