Snelle pasta met knoflookerwtjes

Mijn grote voorliefde voor gerechtjes die snel en met minimale inspanning op je bord komen, is al veelvuldig op deze site gedocumenteerd. Ik ben altijd op zoek om mijn repertoire aan snelle en luie – maar desondanks toch lekkere – recepten uit te breiden. Toen ik bij Food52 deze pasta met doperwten tegenkwam, was ik er daarom als de kippen bij.

Bij Food52 pureren ze een deel van de doperwten nog in de keukenmachine, om tot een smeuïge saus te komen. Omdat ik vooral op zoek ben naar snelheid en gemak, laat ik die stap hieronder weg. Scheelt niet alleen het pureren, maar ook het achteraf schoonmaken van je keukenmachine. Maar, als je minder lui bent, ga gerust je gang en pureer die erwtjes!

Ook om tijd te besparen gebruik ik doperwten uit blik, die ik alleen hoef schoon te spoelen en niet eerst dien te koken.

Snelle pasta met knoflook erwtjes

Ingrediënten

voor één persoon

 • 60 gram pasta
 • twee teentjes knoflook
 • klein blikje doperwten (+/- 150 gram)
 • likje boter
 • Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

Breng 1 liter water met een snufje zout aan de kook in een kookpan. Kook hierin de pasta beetgaar.

IMG_0372

Terwijl de pasta kook, smelt de boter in een pan. Snipper de teentjes knoflook en fruit ze lichtjes in de boter. Voeg de (uitgelekte en schoongespoelde) doperwtjes toe en bak ze op laag vuur tot de pasta klaar is.

Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de doperwtjes en kook even kort mee. Strooi wat van de parmezaanse kaas erbij, terwijl je erwtjes en pasta goed door elkaar mengt. Voeg indien het te droog dreigt te worden wat van het bewaarde kookvocht mee.

Serveer en strooi de rest van de kaas over de pasta heen.

Gebaseerd op Macaroni Peas recipe on Food52.com.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Vegetarisch, Pasta by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Snelle pasta met knoflookerwtjes

 1. Alsjeblieft gééén blikdoperwten (te zout, te gaar)!! Hier altijd in voorraad: diepvries doperwten. Even in een zeef onder de hete kraan en verwerken maar. Mooie kleur, goede smaak.

  • Ik gooi de doperwtjes uit de blik ook direct onder de kraan om het smerig goedje waarin ze al die tijd gezwommen hebben er vanaf te spoelen voor ik er mee aan de slag ga.

   Maar eens dat diepvries beter is, alleen zou ik naar de schuur moeten, waar onze vriezer staat… en dan wint mijn luiheid het toch ;-)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.