Trifle van frambozen en bosvruchten

Nog zo’n recept die ik graag aan de paas tips had willen toevoegen is deze trifle. Dit is een recept waarop de vriendin en ik vaak terug vielen als toetje bij alle etentjes voor vrienden en familie die op bezoek kwamen om ons nieuwe huis te zien.

Ons go to dessert wanneer we mensen te eten hebben, is eigenlijk de quesillo, maar als mensen vaker langs geweest zijn, kun je ze eigenlijk niet op een quesillo blijven trakteren (al zullen de meesten denk ik niet klagen). Het werd dus tijd om op zoek te gaan naar een alternatief dessert. Nu had de vriendin ooit op een blauwe maandag een trifle voor mij gemaakt, die zij dan weer een keer bij een van haar vriendinnen had gegeten. De trifle was destijds erg goed bevallen, dus werd het recept even snel opgesnord en in het Lekker Hapje repertoire opgenomen.

Een bijkomend voordeel van de trifle is dat je hem heel goed een dag van te voren kan maken en in de koelkast kan bewaren om jezelf wat werk en tijd te besparen tijdens het etentje zelf.

Onderstaand recept is redelijk basic, maar de trifle leent zich tot ontelbare variaties: elk laagje kun je weer anders invullen om op steeds weer een nieuwe trifle te komen (gebruik lange vingers i.p.v. eierkoeken, mascarpone i.p.v kwark, breng op smaak met koffie en je hebt al bijna een tiramisu!). Zie dit dus als een uitgangspunt en geef er je eigen draaia aan, afhankelijk van wat er in het seizoen is, of je eigen geniale ingevingen.

We wonen overigen inmiddels al meer dan vier jaar in ons “nieuwe” huis, dus de arme trifle staat al sinds 2011 te wachten op zijn moment in de schijnwerpers. Bij deze dan eindelijk.

Ingrediënten

  • 6 eierkoeken
  • 500 ml kwark (eventueel met smaakje)
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram bosvruchten
  • 200 gram frambozen
  • 50 ml crème de cassis

Bereidingwijze

Scheur de eirkoeken in stukken en doe ze in een kom. Schenk de crème de cassis over de stukjes eierkoek. Wil je de trifle alcoholvrij maken, dan kun je de crème de cassis ook vervangen door limonadesiroop.

Neem een garde, of liever een staafmixer, en klop de slagroom stijf.

Schenk de limonadesiroop over de stukjes eierkoek. Klop de slagroom stijf met een garde of een mixer. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de eierkoek en schep er laag voor laag de helft van de vanillekwark, een kwart van de frambozen, de helft van de slagroom en het tweede kwart van de frambozen op. Verdeel de rest van de eierkoek erover en schep hier de rest van de kwark, het derde kwart van frambozen en de rest van de slagroom op. Schep er ten slotte de rest van de frambozen op. Zet de trifle minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. Garneer vlak voor serveren met de blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.

This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.