Watermeloen en feta salade

Bij het samenstellen van de paas brunch post van afgelopen weekend, kwam ik er achter dat ik een aantal recepten miste. Een aantal recepten dis mooi in het lijstje tips hadden gepast, hadden het blijkbaar nooit verder dat de status “concept” geschopt en had ik nog nooit op de site geplaatst. Hoogste tijd derhalve om die concepten tot gepubliceerde posts te promoveren.

Allereerste deze salade van Yotam Ottolenghi, die al sinds zomer 2012 te wachten op publicatie. De tijd dat Ottolenghi hipper dan hip was en je hem niet kon missen tussen de stapels kookboeken van je plaatselijke Selexyz filiaal. De tijd dat je nog een plaatselijke Selexyz filiaal had…

Het recept komt uit een van die bestsellende kookboeken (“Plenty”), maar was al eerder verschenen in zijn kookcolumn in The Guardian.

20120827-010326.jpg

Met de lente en zomer in het vooruitzicht komt ook de watermeloen weer in het seizoen. Het zoete van de watermeloen past uitstekende bij de basilicum en contrasteert hier lekker met de rode ui en het zoute van de feta.

(Er bestaan overigens mensen die niet houden van de combo-mix van hartig en zoet. Die mensen – mijn ouders bijv. – kunnen deze salade waarschijnlijk beter overslaan. Blijft er meer over voor ons normale mensen.)

Ingrediënten

4 personen

  • halve watermeloen
  • 1 rode ui
  • 100 gram feta
  • verse basilicum blaadjes
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwijder de schil van de watermelon en snijd in grote brokken. Snijd de rode ui in ringen. Meng met elkaar.

Kruimel de fetakaas over de watermeloen, snipper de basilicumblaadjes en strooi eroverheen.

Dresseer de salade met een scheutje olijfolie extra virgen.

This entry was posted in Alle Recepten, Salades, Vegetarisch by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.