“Hey Alberto, heb je nog tips voor een heerlijke brunch voor dit paasweekend?” wordt mij eigenlijk nooit gevraagd.
Hoewel die vraag mij dus niet is gesteld, wil dat natuurlijk niet zeggen dat ik hem niet kan beantwoorden. Op Lekker Hapje staan namelijk genoeg recepten die zich laten misbruiken voor een heerlijk luien paas ontbijt-brunch-lunch.
1. Drinken
Bij de brunch hoort uiteraard een ver geperst jus d’orange, maar je kunt natuurlijk dat stapje verder gaan en smoothies serveren, bijvoorbeeld van banaan (al dan niet met aardbeien). Of laat de banaan weg en geef de aardbeien de hoofdrol met een scheutje balsamico.
2. Creatief met (paas-)ei
Bij Pasen horen eitjes, maar omdat het gekookt eitje wel heel erg saai en voorspelbaar is, hier wat meer spannende alternatieven.
3. Quiches en hartige taarten
Een hartige taart of quiche doet het altijd goed bij brunches, dus waarom ook niet bij Pasen? Het mooie aan de quiche is, dat je hem de dag van te voren al kan bereiden en voor de brunch zelf alleen maar hoeft op te warmen.
- Courgettequiche met ham
- De Bloemcoli-taart
- Quiche van geroosterde paprika’s met cashewnoten
- Quiche van tomaat en mozzarella
4. Pannenkoeken en aanverwanten
Er zijn mensen die pannenkoeken alleen als avondeten zien, voor speciale gelegenheden. Ik hoor duidelijk niet tot die mensen, als het moment goed is, dan kan een pannenkoek ook prima als lunch of zelfs als ontbijt.
5. Salades
Een frisse salade mag niet ontbreken, al is om al dat ei- en koolhydratengeweld wat af te wisselen.
6. Zoetigheid
De slagroom op de taart van de brunch is natuurlijk letterlijk wat slagroom op een taart… of in ieder geval iets zoets als toetje.
Een aantal suggesties die je de dag van te voren al klaar kan maken om op de dag zelf meer rust te hebben:
Fijne paasdagen!