Zalmburgers

This entry is part 4 of 7 in the series #burgeroorlog

2014-11-02 18.04.11Omdat mijn vrouw een groot liefhebber is van vis en dus ook van zalm, is de tijd gekomen om mijn liefde voor burgers en haar liefde voor vis eens te combineren. Ik ga hier niet beweren dat ik om ben en dat een visburger minstens zo goed is als een beefburger, maar smaken verschillen nietwaar? Marike is in ieder geval wel overtuigd van het bestaansrecht van deze schijven.

Ingrediënten

(2 grote burgers of 4 normale)

 • 250 gram zalm
 • 4 witte boterhammen, korsten eraf
 • 15 gram dille (bakje, alleen de blaadjes)
 • 1 ei
 • peper
 • zout
 • 4 broodjes
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels kappertjes
 • 2 tomaten, pitjes verwijderd in reepjes
 • 1 rode ui in halve ringen

Bereiding

2014-11-01 10.38.01

Voor de zalm heb ik een bevroren variant gebruikt, deze heb ik heel fijn gesneden en wat laten ontdooien. Als de zalm wat kneedbaarder is, gooi je het ei, de fijngesneden dille, de boterhammen (die je uiteraard in heel kleine stukjes hebt gesneden) en wat peper/zout erbij. Kneed dit goed door elkaar tot je een mooie massa hebt (de structuur is anders dan gehakt, het zal dus wat minder compact worden). Verdeel dit in 4 (of 2, voor een groot broodje) delen en vorm dit tot burgertjes. Dek af en zet minimaal een uur in de koelkast, liever langer, dit zorgt er namelijk voor dat je burgers tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.

2014-11-01 10.38.08

Doe de kappertjes in een bakje en prak wat fijner, voeg dan de mayonaise toen en meng alles goed. Doe de halve uienringen en tomaatreepjes ook bij elkaar in een kom.

Als de burgers stevig geworden zijn, is het moment gekomen om ze te bakken. Een minuut of 4/5 per kant moet genoeg zijn. Maak de broodjes als volgt klaar: mayo – tomaat/ui – burger – mayo.

Eet smakelijk!

Series Navigation<< Bacon CheeseburgersGuacamole kipburger >>
This entry was posted in Fingerfood, Vis, Alle Recepten by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

2 thoughts on “Zalmburgers

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.