4-cheese lasagne met broccoli

Deze lasagne met kaas, veel kaas, is de laatste ontdekking in huize Mark. Alleen te maken als vrouwlief niet mee-eet, want die is niet zo van kaas (alleen komijn, snap jij het nog?).

2014-11-04 17.47.07

Ingrediënten

Dit recept is voor 3-4 volwassenen.

  • 125 gram geitenkaas
  • 150 gram belegen kaas
  • 100 gram Old Amsterdam
  • 500 gram ricotta
  • 125 ml. kookroom
  • 2 eieren
  • 1 stronk broccoli, gekookt
  • 175/200gr. voorgekookte lasagne bladen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat je de ovenschaal straks in het midden van de oven kunt zetten.

Doe de room in een kom (pak er 1 die groot genoeg is zodat je lekker kunt roeren) en breek de twee eieren daar in, roer goed door elkaar. Voeg dan eerst de ricotta toe, en meng dit er ook doorheen totdat een glad mengsel ontstaat. Voeg dan de Old Amsterdam toe en roer door. Als laatst gaat hier 125 gram van de belegen kaas door.

Pak de ovenschaal en vet deze in. Begin met een laagje van de saus, daarop bladen. Weer een laagje saus en daarop de broccoli (zorg dat deze goed klein gehakt is) en verdeel hierover de geitenkaas. Weer een laagje bladen, de helft van de overgebleven saus, een laagje bladen en daarop de rest van de saus. Bestrooi het geheel met de overige 25 gram belegen kaas.

Als de oven is voorverwarmd, zet de schaal erin voor een minuutje of 30. Serveer met een groene salade.

Ter variatie: vervang de geitenkaas door gorgonzola of de broccoli door spinazie (wel goed uit laten lekken!). Voeg een laagje gerookte zalm toe, of uitgebakken spekjes door het kaasmengel. Kortom, experimenteer! In ieder geval eet smakelijk.. ;)

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta, Ovenschotels by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.