Nu de dagen donkerder en kouder worden, is het fijn om in het weekenden wat langer onder je warm dekbedje te blijven liggen. En als je er dan toch uit moet, dan hunker je naar de warmte van een lekker comfort food ontbijtje.
Let op, onderstaand pannenkoekje kan niet alleen dat comfort ontbijtje zijn, het is ook nog eens redelijk gezond, doordat je geen extra suiker of meel hoeft toe te voegen. Het is ook nog eens gruwelijk eenvoudig te bereiden, zodat je kort nadat je uit bed gerold bent gelijk aan tafel kunt!
Ingrediënten
voor 1 bananenpannenkoek
- 1 rijpe banaan
- 1 eitje
- wat geraspte kokos
- amandelschaafsel
- likje zonnebloemolie
Bereiding
Pel de banaan, snijd hem in stukken. Doe de stukken in een kom en prak ze zijn met een vork. Voeg het eitje toe aan de banaan en kluts het door de bananenpuree om het beslag van je pannenkoek te vormen.
Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan, verdeel het beslag over de pan. Draai je pannenkoek voorzichtig om zodra de bovenkant droog begint te worden en bak hem omgedraaid nog even kort door, tot de onderkant ook een kleurtje heeft gekregen.
Bestrooi de pannenkoek bij opdienen met wat geraspte kokos en amandelschaafsel (of je topping naar keuze, uiteraard).