Bananenpannenkoek

 

Nu de dagen donkerder en kouder worden, is het fijn om in het weekenden wat langer onder je warm dekbedje te blijven liggen. En als je er dan toch uit moet, dan hunker je naar de warmte van een lekker comfort food ontbijtje.

Let op, onderstaand pannenkoekje kan niet alleen dat comfort ontbijtje zijn, het is ook nog eens redelijk gezond, doordat je geen extra suiker of meel hoeft toe te voegen. Het is ook nog eens gruwelijk eenvoudig te bereiden, zodat je kort nadat je uit bed gerold bent gelijk aan tafel kunt!

bananenpannenkoek

Ingrediënten

voor 1 bananenpannenkoek

  • 1 rijpe banaan
  • 1 eitje
  • wat geraspte kokos
  • amandelschaafsel
  • likje zonnebloemolie

Bereiding

Pel de banaan, snijd hem in stukken. Doe de stukken in een kom en prak ze zijn met een vork. Voeg het eitje toe aan de banaan en kluts het door de bananenpuree om het beslag van je pannenkoek te vormen.

Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan, verdeel het beslag over de pan. Draai je pannenkoek voorzichtig om zodra de bovenkant droog begint te worden en bak hem omgedraaid nog even kort door, tot de onderkant ook een kleurtje heeft gekregen.

Bestrooi de pannenkoek bij opdienen met wat geraspte kokos en amandelschaafsel (of je topping naar keuze, uiteraard).

This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak and tagged , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.