Uitgedaagd worden voor een #burgeroorlog is altijd goed. Mooi excuus om burgertjes te bereiden.
Ik heb zitten peinzen welke burgers ik zou gaan maken; met zalm, tonijn, feta, kaas? Of toch maar de good old Bacon Cheeseburgers die het thuis zo goed doen altijd. Keuze was uiteindelijk makkelijk, want ik had gewoon het meeste trek in cheeseburgers… met bacon! Oh yeah!
Ingredienten
Voor de burgers (4 stuks):
- 400 gram gehakt
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 ei
- paneermeel
- twee eetlepels BBQ saus
- zout
- peper
Voor de gebakken uien:
- 2 grote zoete uien, in halve ringen
- eetlepel knoflookpoeper
- eetlepel paprikapoeder
- zout
- peper
Verder nodig:
- 4 broodjes
- mayo
- curry
- cheddar smeltkaas
- bacon, uitgebakken.
Aan de slag!
Bereiding
Begin met het maken van de burgers, doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed tot een mooi gehakt. Verdeel in 4 en maak er burgers van. Verpak de burgers in folie en leg in de koelkast tot verder gebruik.
Dan de uien, deze gekarameliseerde goodness is wat mij betreft onmisbaar op deze burger. Doe wat olie in een pan, gooi de uien erin en bak aan, dan de rest van de ingrediënten erbij en langzaam op laag vuur(15-20 min.), onder regelmatig roeren gaar bakken.
Dan is het tijd om de burgers uit de koelkast te halen en de pan op te warmen, beetje olie of boter erin en goed heet laten worden. De burgers in de pan laten glijden en regelmatig keren totdat ze de voor jou juiste gaarheid hebben bereikt. Vlak voor dat ze uit de pan gaan, de uitgebakken bacon erop. Hier een plak smeltkaas over en even laten staan.
Dan een broodje opensnijden, boven en onder besmeren met mayo, burgers erop, schep uien erop en curry erover. Goed vastpakken dat broodje (niet vergeten met de pinken de achterkant in bedwang houden! Kom op jongens, dat is burger eating 1.01..) and sink your teeth in that baby!
Nice. En nu de mensen hun favoriet laten kiezen…?
Kom op, wat is beter dan een Bacon Cheeseburger? :)
De Feta Burger! ;-)