Feta burger

This entry is part 2 of 7 in the series #burgeroorlog

Mark en ik zitten al een tijdje in een strijd gewikkeld over wie de lekkerste hamburger kan maken. De strijd beperkte zich altijd tot het uitwisselen via de email uitwisselen van foto’s van de hamburgers, totdat we besloten dat het ook leuk zou zijn om de recepten op de site te plaatsen en bezoekers te laten stemmen op de lekkerste hamburger. De winnaar van deze “burgeroorlog” zou zich dan de “burgermeester” mogen noemen. Een leuk plan, waar sinds het ontstaan er van (alweer wat maandjes terug) nog weinig van terecht is gekomen.

Maar toen ik onlangs op andere kooksites stukjes las over Hellman’s Burgercontest (een aantal bloggers is door Hellman’s gevraagd om het recept voor hun ultieme burger in te sturen) moest ik weer aan onze “burgeroorlog” denken. Tijd om het plan uit de la te halen, af te stoffen en tot uitvoer te brengen!

Mark, ik verklaar je hierbij de oorlog! ;-)

FetaBurgerIngrediënten

 • 250 gram rundergehakt,
 • 2 broodjes,
 • 40 gram feta,
 • 1 tomaat,
 • bieslook,
 • sap van 1 citroen,
 • verse munt,
 • 50 gram crème fraîche,
 • olijfolie,
 • zout, en
 • peper.

Bereiding

Snipper de munt en meng het door de crème fraîche. Leg even apart.

Munt & Crème Fraîche

Verkruimel de feta. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de feta en de tomaat, en breng op smaak met de bieslook, zout, peper en de citroensap. Leg ook dit even apart.

IMG_6526

Snijd de broodjes open en rooster ze kort in de oven of in de pan.

Vorm twee burgers van het gehakt en bak ze in een pan in een klein beetje olijfolie. Breng ze op smaak met een snufje zout.

Smeer de onderkant van de broodjes met een deel van het crème fraîche-munt mengsel. Leg hier de afgebakken hamburger op. Smeer de bovenkant van de burger met de rest van het crème fraîche-munt mengsel. Verspreid hierop de tomaat en feta en bedek het geheel tot slot met de bovenkant van het broodje.

 

 

Series Navigation<< De eerste gekozen #burgermeesterBacon Cheeseburgers >>

One thought on “Feta burger

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.