Zelf paprika’s roosteren

Voor de quiche van geroosterde paprika’s is de vriendin, zoals gezegd, zelf de paprika’s gaan roosteren. Nu kun je ze natuurlijk uit een potje van de plaatselijke super halen, maar die drijven in een sapje van onbekend afkomst, vol van de E-nummers en andere vieze stofjes. Beter en gezonder dus om de paprika’s zelf thuis te roosteren1.

Ingrediënt

  • de te roosteren paprika(‘s)

Bereiding

Doe de paprika’s in de oven en bak ze op 225 graden gedurende 30 minuten. Dat moet genoeg tijd zijn om ze aan de buitenkant zwart te zien kleuren. Afhankelijk van je oven kan dit misschien iets langer (of korter) duren. Houd ze daarom zo nu en dan in de gaten en bak ze een paar minuten langer indien nodig.

Breng de paprika’s vervolgens over in een luchtdicht afsluitbare zak of bak. Een tupperware is ideaal. Laat ze daarin zo’n 10 tot 15 minuten afkoelen.

Als alles goed is gegaan, komt de schil nu heel makkelijk los van het vruchtvlees, waardoor je de paprika’s nu gewoon met je vingers kan pellen. Verwijder vervolgens de steel en zaadlijsten en je zelf geroosterde paprika’s zijn klaar voor gebruik!

Lekker voor in de quiche, voor paprikasoep of gewoon op geroosterd brood met een scheutje olijfolie.


1: Dit geldt niet als je plaatselijke super pimientos del piquillo in het assortiment heeft. Omdat de kans daarop zelfs in Spanje zeer klein is, is dat erg onwaarschijnlijk. Bovendien kun je met piquillos beter andere dingen doen dan ze verstoppen in een quiche.

This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch, Ovenschotels by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Zelf paprika’s roosteren

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.