Voor de quiche van geroosterde paprika’s is de vriendin, zoals gezegd, zelf de paprika’s gaan roosteren. Nu kun je ze natuurlijk uit een potje van de plaatselijke super halen, maar die drijven in een sapje van onbekend afkomst, vol van de E-nummers en andere vieze stofjes. Beter en gezonder dus om de paprika’s zelf thuis te roosteren1.
Ingrediënt
- de te roosteren paprika(‘s)
Bereiding
Doe de paprika’s in de oven en bak ze op 225 graden gedurende 30 minuten. Dat moet genoeg tijd zijn om ze aan de buitenkant zwart te zien kleuren. Afhankelijk van je oven kan dit misschien iets langer (of korter) duren. Houd ze daarom zo nu en dan in de gaten en bak ze een paar minuten langer indien nodig.
Breng de paprika’s vervolgens over in een luchtdicht afsluitbare zak of bak. Een tupperware is ideaal. Laat ze daarin zo’n 10 tot 15 minuten afkoelen.
Als alles goed is gegaan, komt de schil nu heel makkelijk los van het vruchtvlees, waardoor je de paprika’s nu gewoon met je vingers kan pellen. Verwijder vervolgens de steel en zaadlijsten en je zelf geroosterde paprika’s zijn klaar voor gebruik!
Lekker voor in de quiche, voor paprikasoep of gewoon op geroosterd brood met een scheutje olijfolie.
1: Dit geldt niet als je plaatselijke super pimientos del piquillo in het assortiment heeft. Omdat de kans daarop zelfs in Spanje zeer klein is, is dat erg onwaarschijnlijk. Bovendien kun je met piquillos beter andere dingen doen dan ze verstoppen in een quiche. ↩
Lijkt me heerlijk!!! ga ik zeker een keer proberen.