In wat een van de betere ontwikkelingen van de laatste jaren moet zijn, is de vriendin de de afgelopen weken fanatiek aan het bakken geslagen. Quiches, taarten, cupcakes, het houdt niet op. Zo was er onlangs deze lekkere quiche, die ze bakte ter gelegenheid van een bezoek van haar broer en zijn vriendin. Waarbij ook nog eens de paprika’s zelf door de vriendin thuis werden geroosterd. Hulde.
Het behoeft geen uitleg dat ik deze nieuwe hobby van harte aan het aanmoedigen ben.
Ingrediënten
- 200 gram spekreepjes
- 2 uien
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 gram oude kaas geraspt
- 3 rode paprika’s, geroosterd
- 100 gram cashewnoten
- bladerdeeg
- rozemarijn
- peper
- zout
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes in hun eigen vet in een braadpan. Snijd de uien in ringen en voeg ze toe in de pan als de spekjes vijf minuten hebben liggen bakken. Kruid het geheel met rozemarijn en haal de pan na nog eens vijf minuten van het vuur.
Klop de eieren samen met de slagroom en de geraspte kaas in een kom. Breng het mengsel op smaak met snufjes peper en zout.
Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm vervolgens met de bladerdeeg. Verdeel de spekjes en uien over de bodem van de quiche, giet hier weer het eier-kaas-slagroom mengsel overheen.
Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Verdeel de paprika’s en cashewnoten over de quiche.
Bak de quiche in de oven op 175 graden gaar. Dit zal zo’n 40-45 minuten duren.
Hier ook een fervent hartige taarten bakster…
Zou je nog even willen melden hoe (temp en tijd) je de paprika’s roostert?
Ik denk dat ik de slagroom weg zou laten uit dit recept. Met de spekjes, noten, kaas en bladerdeeg is het anders een iets te vetrijk geheel voor mijn smaak (en lijn).
U vraagt, wij draaien:
http://lekkerhapje.nl/2013/05/05/zelf-paprikas-roosteren/
Haha, dank je wel. Ik heb oranje paprika’s liggen…hoe toepasselijk ^^ op een zonnige dag als vandaag !!