Quiche van geroosterde paprika’s met cashewnoten

In wat een van de betere ontwikkelingen van de laatste jaren moet zijn, is de vriendin de de afgelopen weken fanatiek aan het bakken geslagen. Quiches, taarten, cupcakes, het houdt niet op. Zo was er onlangs deze lekkere quiche, die ze bakte ter gelegenheid van een bezoek van haar broer en zijn vriendin. Waarbij ook nog eens de paprika’s zelf door de vriendin thuis werden geroosterd. Hulde.

Het behoeft geen uitleg dat ik deze nieuwe hobby van harte aan het aanmoedigen ben.

Quiche van geroosterde paprika met cashewnoten

Ingrediënten

  • 200 gram spekreepjes
  • 2 uien
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram oude kaas geraspt
  • 3 rode paprika’s, geroosterd
  • 100 gram cashewnoten
  • bladerdeeg
  • rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in hun eigen vet in een braadpan. Snijd de uien in ringen en voeg ze toe in de pan als de spekjes vijf minuten hebben liggen bakken. Kruid het geheel met rozemarijn en haal de pan na nog eens vijf minuten van het vuur.

Klop de eieren samen met de slagroom en de geraspte kaas in een kom. Breng het mengsel op smaak met snufjes peper en zout.

Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm vervolgens met de bladerdeeg. Verdeel de spekjes en uien over de bodem van de quiche,  giet hier weer het eier-kaas-slagroom mengsel overheen.

Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Verdeel de paprika’s en cashewnoten over de quiche.

Bak de quiche in de oven op 175 graden gaar. Dit zal zo’n 40-45 minuten duren.

IMG_3153

This entry was posted in Alle Recepten, Ovenschotels by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Quiche van geroosterde paprika’s met cashewnoten

  1. Hier ook een fervent hartige taarten bakster…
    Zou je nog even willen melden hoe (temp en tijd) je de paprika’s roostert?
    Ik denk dat ik de slagroom weg zou laten uit dit recept. Met de spekjes, noten, kaas en bladerdeeg is het anders een iets te vetrijk geheel voor mijn smaak (en lijn).

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.