Ovenschotel broccoli met ragout

Dit is een recept wat mijn moeder vroeger vaak maakte, lekker en wat mij betreft echte herfstkost.

Ingrediënten

 • 2 stronken broccoli
 • 1 blik kippenragout
 • 250ml crème fraîche
 • scheutje Worcestersaus
 • 100 gram oude kaas (geraspt)
 • 100 gram jong belegen kaas (geraspt)
 • 3 kipfilets in kleine stukjes
 • peper
 • zout
 • kerriepoeder

Benodigdheden

 • oven
 • ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 is het bakken van de stukjes kip in wat olie, voeg een theelepeltje kerriepoder toe tijdens het bakken. Als ze gaar zijn, haal uit de pan en laat staan tot verder gebruik. Ondertussen kun je ook de broccoli koken (minuut of 10). Laat dit ook staan tot verder gebruik.

Haal de ragout uit het blik en roer hier de crème fraîche, twee theelelpels kerriepoeder, Worcestersaus en de oude kaas doorheen tot dat je een mooi glad mengsel krijgt. Peper en zout naar smaak toevoegen

Doe de broccoli in de ovenschaal, verdeel hierover de kip en weer daarover het ragoutmengsel. Hierover de jong belegen kaas en dan kan de schotel al de oven in. Zeg 25 minuten op 180 graden dus! Lekker met gebakken aardappels.

Eetse!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Ovenschotels by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

8 thoughts on “Ovenschotel broccoli met ragout

 1. Ha Mark,
  die gaat vanavond op het menu staan. Ben benieuwd wat mijn jonge kwartet ervan vindt! je hoort nog van me terug.
  Groet,
  Marjon

 2. Hoi Marjon,

  het kan niet anders dan dat ze dit lekker vinden! hoor graag of dat ook het geval was..

  groetjes, mark

 3. Hoi Mark,
  Mijn man en ik vonden het allebei erg lekker en ja, 2 van de 4 kinderen ook. Op zich geen slechte score ;-). Hoewel jouw pastasaus wel een score van 6/6 haalt, evenals de tomatensoep die daar een afgeleide van is!
  Toch voor herhaling vatbaar, sorry kids.
  groetjes,
  Marjon

 4. Hahaha! mooi te horen en idd pech voor de andere twee! Probeer ook de Ragu eens, is ook een pastasaus, niet te versmaden!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.