Dit is een recept wat mijn moeder vroeger vaak maakte, lekker en wat mij betreft echte herfstkost.
Ingrediënten
- 2 stronken broccoli
- 1 blik kippenragout
- 250ml crème fraîche
- scheutje Worcestersaus
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 100 gram jong belegen kaas (geraspt)
- 3 kipfilets in kleine stukjes
- peper
- zout
- kerriepoeder
Benodigdheden
- oven
- ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 is het bakken van de stukjes kip in wat olie, voeg een theelepeltje kerriepoder toe tijdens het bakken. Als ze gaar zijn, haal uit de pan en laat staan tot verder gebruik. Ondertussen kun je ook de broccoli koken (minuut of 10). Laat dit ook staan tot verder gebruik.
Haal de ragout uit het blik en roer hier de crème fraîche, twee theelelpels kerriepoeder, Worcestersaus en de oude kaas doorheen tot dat je een mooi glad mengsel krijgt. Peper en zout naar smaak toevoegen
Doe de broccoli in de ovenschaal, verdeel hierover de kip en weer daarover het ragoutmengsel. Hierover de jong belegen kaas en dan kan de schotel al de oven in. Zeg 25 minuten op 180 graden dus! Lekker met gebakken aardappels.
Eetse!
Ha Mark,
die gaat vanavond op het menu staan. Ben benieuwd wat mijn jonge kwartet ervan vindt! je hoort nog van me terug.
Groet,
Marjon
Hoi Marjon,
het kan niet anders dan dat ze dit lekker vinden! hoor graag of dat ook het geval was..
groetjes, mark
Hoi Mark,
Mijn man en ik vonden het allebei erg lekker en ja, 2 van de 4 kinderen ook. Op zich geen slechte score ;-). Hoewel jouw pastasaus wel een score van 6/6 haalt, evenals de tomatensoep die daar een afgeleide van is!
Toch voor herhaling vatbaar, sorry kids.
groetjes,
Marjon
Hahaha! mooi te horen en idd pech voor de andere twee! Probeer ook de Ragu eens, is ook een pastasaus, niet te versmaden!
Lijkt mij een lekker gerecht. Zou leuk zijn als je er ook een foto bij plaatst!
Ja, daar ben ik inderdaad niet zo heel bedreven in… Goed punt!
Ja, Mark, doe ‘es foto’s! ;-)
het probleem is een beetje dat ik altijd graag begin met eten…