Tussendoortjes, aflevering 1

This entry is part 1 of 5 in the series Tussendoortjes

Een nieuw terugkerend rubriek hier op Lekker Hapje.  Tijdens mijn vele uren achter de PC kom ik vele leuke links, stukjes en recepten tegen op andere kooksites en blogs. Tot nu toe deelde ik deze altijd via Twitter (@lekkerhapje, waarom volg je me nog niet?) , maar ik zal ze nu om de zoveel tijd bundelen en onder het kopje “Tussendoortjes” op Lekker Hapje met jullie delen.

En dan nu de eerste verzameling links!

Ben werd 6 jaar oud en zijn ouders bakte hem een speelbaar(!) Angry Birds taart voor zijn verjaardag. Op dezelfde site vind je instructies om je eigen Angry Birds taart te maken. (Voor die 4 lezers die niet weten wat Angry Birds is.)

Bacon wordt ook wel de “candy of meats genoemd”. Wat wordt er immers niet beter van als je er bacon bij doet? Daarom was het slechts een kwestie van tijd voor iemand tandpasta met baconsmaak op de markt zou brengen. $4,50 per tube, geen geld.

The many varieties of Beers een poster met alle soorten bier en hoe ze onderling samenhangen (gevonden via Culinerds).

Google maakt het makkelijker om recepten te vinden met de introductie van de recipe view. Je kan nu zoekresultaten beperken tot recepten en deze verfijnen op basis van ingrediënten, bereidingstijd en aantal calorieën. Google herkent recepten als ze hrecipe-opmaak bevatten. Voorlopig is de recipe view overigens alleen beschikbaar voor recepten in het Japans en Engels, maar Google geeft aan dit binnenkort uit te breiden met andere talen.

Het Foodblog event is weer van start gegaan. Gabriella heeft het FBE een eigen thuis gegeven op  http://hetfoodblogevent.blogspot.com/ en er is ook een heuse mailinglijst. Het thema van februari was “Koolsoorten” en heeft weer een aantal leuke recepten oopgeleverd. Pasta met pittige broccoli was de bijdrage van ondergetekende. Het event van maart wordt gehost door Elizabeth, haar thema: “Lentesalades”.

Food Junta is een van de leukere kookblogs om te volgen (en ze hebben ooit een stukje van mij geplaatst). Dit ziet er weer erg lekker uit: pasta met gebakken ricotta.

Afgelopen zondag werden de Oscars uitgereikt. De New York Times gaf aan enkele beroemde New Yorkse barmannen de opdracht om cocktails te bedenken geïnspireerd door enkele van de genomineerden.

Óók in de New York Times  een bespreking het Amsterdamse hamburger restaurant Burgemeester. Money quote: “Note to Dutch cooks: mayonnaise is not adult food.”

Het Amerikaanse radio programma “This American Life” zegt tegen het oorspronkelijk recept voor Coca-Cola te zijn gelopen. Ze wijdden een uitzending aan de vondst van het recept en hun poging om de Cola na te maken.

Op 17,18 en 19 maart vindt het Food Film Festival plaats in Amsterdam.

Een aanklacht tegen de mineraalwater industrie bij The Frugal Girl. (Renske de Greef komt op haar eigen wijze op voor kraanwater.)

David Lebovitz (foodblogger, schrijver van meerdere kookboeken en voormalig patissier bij het zeer hoog aangeschrven Chez Panisse) heeft een uitgebreid, interessant en heel onderhoudend verhaal geschreven over wat “Food Blogging” inhoudt. verplichte kost voor iedereen met een kooksite of foodblog.

Heb je zelf iets leuks gezien? Stuur je links naar alberto@lekkerhapje.nl, tweet ze naar @lekkerhapje of laat hieronder een reactie achter.

Series NavigationTussendoortjes, aflevering 2 >>
This entry was posted in Curiosa, Links by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

6 thoughts on “Tussendoortjes, aflevering 1

 1. Ik lees over bacon -ik haat bacon-, maar ik moet toch gelijk denken aan http://www.baconnaise.com/
  en
  choco-bacon
  http://www.mariniscandies.com/product/BACON-01/ChocolateCoveredBacon.aspx
  http://www.vosgeschocolate.com/product/bacon_exotic_candy_bar/exotic_candy_bars

  Het doet mij ook denken aan het Unilever verhaal van de chemicus die per ongeluk hitte resistente mayo had ontwikkeld waarop het marketing team dit dan maar als aardappel-anders ging verkopen. (mogelijk apocrief)

  Bij Burgermeester heb ik wel eens op de stoep gestaan. De foto’s van koeien niettegenstaande, miste het interieur toch nét dat uitnodigende om eens lekker te gaan zitten voor een eerste klasse burger: snacktent-achtige indeling, klein en te weinig plek aan bar-achtige tafeltjes.
  Mijn favoriete burger heb ik ooit in Las Vegas gegeten bij de Burger Bar in het Mandelay.

  De bierposter is erg aanstekelijk; ik trek gelijk een La Trappe Quadruple open :)
  Hij lijkt wel wat op de totaal niet eetgerelateerde http://www.mapofmetal.com/

 2. Ja, de baconnaise en choco-bacon combo’s zijn ook bekend. Ben ooit begonnen met een verzameling bacon-links. Staat volgens mij nog wel ergens in de drafts. Misschien iets voor een toekomstige all-bacon editie van de Tussendoortjes.

 3. ook een goede tip om snel 5 kilo af te vallen is het drnekin van grapefruitsap bij het ontbijt.De zuren zetten je stofwisseling in werking en zorgen dat vet gemakkelijker wordt afgevoerd.Houd je niet zo van de zure smaak? even doorbijten. het is maar een glaasje.Voor langdurig gebruik werkt het niet. na een aantal weken zal je er niet meer door afvallen. Ook een goede tip als je moeite hebt met ontbijten. Je zet zo wel je stofwisseling ik werking zonder dat je moeite doen om een boterham naar binnen te krijgen.groetjes tessa

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.