Tussendoortjes, aflevering 2

This entry is part 2 of 5 in the series Tussendoortjes

Een nieuw terugkerend rubriek hier op Lekker Hapje.  Tijdens mijn vele uren achter de PC kom ik vele leuke links, stukjes en recepten tegen op andere kooksites en blogs. Tot nu toe deelde ik deze altijd via Twitter (@lekkerhapje, waarom volg je me nog niet?)  en ik zal ze nu ook om de zoveel tijd bundelen en onder het kopje “Tussendoortjes” op Lekker Hapje met jullie delen.

Tijd voor de tweede aflevering van de tussendoortjes: de te-druk-met-verhuizen-om-een-echte-post-te-plaatsen editie.


Fight Club chocoladerepen! (uitleg: in de film verkoopt het personage van Brad Pitt zeep; destijds werd de film gepromoot met stukken zeep met het Fight Club logo)

Ook filmgerelateerd: Death Star koekjestrommel!

Grant Achatz is de succesvolle chef achter 3-sterren restaurant Alinea in Chicago. In 2007 werd bij hem kanker geconstateerd aan zijn tong, die in het ergste geval levensbedreigend was en in het beste geval zijn smaakzin zou wegnemen. In het Amerikaanse radio programma “Fresh Air” vertelt hij over hoe het was om als chef geen eten meer te kunnen proeven, hoe zijn smaakzin beetje bij beetje weer terug kwam en hoe dat hem tot een betere chef heeft gemaakt.

Achatz opent op 1 April overigens een nieuw restaurant in Chicago: Next. Het ambitieuze plan is om elke drie maanden het menu compleet te herzien, steeds weer volgens een nieuw thema. De New York Times heeft een een voorproefje:

Just to set the bar a little higher for himself, and make the creative process more invigorating, each menu for Next will draw from a different place and time. So, rather than the earthbound categories of Japanese, Italian or Peruvian, the food will evoke cloudier concepts: Kyoto in springtime; Palermo in 1949; Hong Kong in far-off 2036.

Een ander topchef, Alain Ducasse, was in Nederland voor de Nova Collegetour. Op uitzendinggemist.nl kun je het programma bekijken.

Get Microsoft SilverlightOf bekijk de flash versie.

Via Mr. Wateetons komt deze infographic: Everything you didn’t want to know about sausages.

Voor de chef met een dwangneurose: The OCD Chef Cutting Board

Lekker Hapje is een van de vele sites die op WordPress blog software draaien. Bij WordPress hebben ze nu iets verzonnen waarbij ze uit alle kooksites die WordPress gebruiken de leukste, mooiste, meest interessante posts op een plek verzamelen: FoodPress. Zeker de moeite waard om af en toe een blik op te werpen om leuke ideeën op te doen. Helaas kijken ze alleen naar Engelstalige sites, dus kleine kans dat Lekker Hapje daar ooit langs zal komen.

In de VS schrijven ze de datum 14 maart als 3.14. Om die reden heeft men de dag uitgeroepen tot pi-day. En omdat in het Engels pi hetzelfde wordt uitgesproken als het woord “pie” is de beste manier om pi-dag te vieren: een pie in pi-vorm bakken!

En tot slot een ruim 9 minuten durend vreemd, bizar en raar filmpje van een vrouw die langzaam bedekt wordt met vloeibaar chocola.

Heb je zelf iets leuks gezien? Stuur je links naar alberto@lekkerhapje.nl, tweet ze naar @lekkerhapje of laat hieronder een reactie achter.

Series Navigation<< Tussendoortjes, aflevering 1Tussendoortjes 3 >>
This entry was posted in Links, Curiosa by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Tussendoortjes, aflevering 2

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.