Farfalle met pittige broccoli

Na een maandenlange afwezigheid maakt het Foodblog Event deze maand een doorstart. En hoe! Gabriella heeft het FBE een eigen thuis gegeven op  http://hetfoodblogevent.blogspot.com/ en er is ook een heuse mailinglijst (ook voor andere food gerelateerde discussies) waar iedereen zich voor kan aanmelden.

Gabriella heeft ook het thema van deze maand bedacht: “Koolsoorten”. Ze legt uit:

Rode kool, witte kool, groene kool, koolraap, spruiten,bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, paksoi, spitskool, savooiekool….. etc.

Keuze genoeg, of je nu een rauwkost maakt, gaat koken of roerbakken. Dus mijn vraag voor februari is: Wat voor soort kool gebruik jij het liefst in je keuken en wat voor gerecht maak je ervan?

(Update: hier het overzicht van het Foodblog event)

Nu ben ik zelf geen fan van de koolachtigen (bestaand woord?), zoals ik destijds al riep toen spruitjes het thema van het event waren. Tijd dus om hetzelfde trucje toe te passen als toen: zoveel mogelijk de smaak van de kool met andere ingrediënten proberen te overdonderen.

En laat ik nou precies zo’n recept tussen de drafts van Lekker Hapje te hebben! De titel zegt het al: hier wordt met serieus culinair geweld voor gezorgd dat je van alles proeft behalve bloemkool of broccoli. Waarschijnlijk om die reden heb ik het recept in een ver verleden toegevoegd aan mijn todo-lijst, om hem ooit een keer uit te proberen. Nu dus.

Ingrediënten

De bloemkool uit het oorspronkelijk recept heb ik weggelaten en alleen broccoli (wat ik overigens dan wel weer lekker vind) gebruikt. En ik heb de olijven in ere hersteld.

Voor 2 personen:

  • 300 gram broccoli
  • olijfolie
  • zout
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 180 gram farfalle
  • 6 filets ansjovis
  • gemalen cayenne peper
  • 3 teentjes knoflook
  • handje olijven

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in plakjes. Snipper de knoflookteentjes. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en doe hetzelfde met de olijven.

Verhit wat olijfolie in een grote braadpan. Doe de broccoli in de pan en bak tot het lichtjes begint te verkleuren.

Nu is het ongeveer tijd om de pasta te gaan koken, zodat het beetgaar zal zijn als de broccoli saus klaar is.

Voeg de kappertjes toe aan de broccoli. Voeg de ansjovis en knoflook toe. Breng de boel op smaak met de cayenne peper (en indien nodig, door de ansjovis waarschijnlijk niet, wat zout). Roer als laatste ook de olijven door de saus.

Giet de pasta af zodra deze al dente is. Haal de broccoli van het vuur en roer de pasta er doorheen.

De pasta is zo al redelijk machtig en smaakvol, maar indien gewenst kun je er nog wat geraspte Parmezaan overheen strooien.

Enjoy.

Gebaseerd op: The Amateur Gourmet – How To Make Broccoli and Cauliflower Bad For You (and utterly delicious)

This entry was posted in Alle Recepten, Pasta, Vis by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Farfalle met pittige broccoli

  1. Oef dat is zeker een lekker hapje. Met een stukje gegrilde zalm een prima maaltijd. Krijg er eigenlijk al zin in, maar helaas, het worden bietjes, whahaha.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.