Aardappelpuree

Ok, even een vluggertje tussendoor.

Eerder deze week was ik mijn hoofd aan het breken over wat te maken voor het dagelijkse avondmaal te huize Lekker Hapje, toen Twitter me attendeerde op dit recept voor kabeljauw uit de oven van Maaike.

Nu moet ik toegeven dat in huize Lekker Hapje, voordat het huize Lekker Hapje werd, er nog wel eens uit pakjes en werd gekookt en dat Viscuine van Iglo een van de favoriete kant-en-klaar maaltijden was (en wel zo: de vis midden op een ovenschaal plaatsen en omringen met ovenfriet, die je dan tegelijk meebakt… hmmm, sacrilicious). Dus toen Maaike haar recept beschreef als een luxe variant van Viscuisine was ik verkocht, voor zo ver ik dat niet al was, en wist ik dat ik de avondmaal gevonden had.

Aangezien in har recept Maaike adviseerde om de vis met aardappelpuree te eten, liet ik de ovenfriet dit keer maar voor wat het was en ging ik aan de slag met het aardappelschillertje als hieronder beschreven. Een recept voor simpel aardappelpuree is niet zo spectaculair, maar misschien moet het juist daarom op de site. Het laat immers zien dat je met niet al te veel moeite je zelf een heerlijke puree kunt maken waar alle kant-en-klare pakjes geen puntje aan kunnen zuigen! Zelfgemaakte aardappelpuree FTW!

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 2 grote aardappels
  • 1 of 2 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 25 gram boter
  • 100 ml room
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel de knoflookteentjes.

Kook de aardappels en de knoflook  in ruim water tot de piepers net zacht genoeg zijn om fijngeprakt te worden. Giet de aardappels af en doe ze weer terug in de pan.

Voeg de boter toe aan de aardappels en prak ze fijn met een stamper (maar een gewone vork werkt ook). Voeg tijdens het prakken beetje bij beetje de room toe, tot de puree de gewenste dikte en consistentie heeft bereikt (je hoeft niet alle room te gebruiken als de puree te dun dreigt te gaan worden).

Proef de puree en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.

Enjoy!

Update: naar aanleiding van dit recept heb ik op alles wat je moet weten om zelf aardappelpuree te maken, op een rijtje proberen te zetten.

This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch and tagged , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Aardappelpuree

  1. In mijn ervaring staat of valt een goede aardappelpuree met het soort aardappelen wat je gebruikt. Dus ben ik wel benieuwd welke soort je gebruikt.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.