Spruitjes met bacon, geroosterde paprika en pijnboompitten

De beruchte spruitjeslucht wordt veroorzaakt door vluchtige zwavelverbindingen die vrij komen wanneer spruitjes en andere koolsoorten te lang gekookt worden (is er iets wat Wikipedia niet weet!?). De lucht zou de reden zijn dat veel kinderen, waaronder mijzelf, niet zo van spruitjes houden.

Onlangs ben ik er achter gekomen dat ik spruitjes wel degelijk lekker kan vinden. De truuk is dat je ze dan moet klaarmaken op een manier dat ze minder naar spruitjes gaan smaken. De spruitjes samen met bacon bakken, zoals bij dit recept van Michael Ruhlman, is al een goed begin. Alles wordt namelijk lekkerder met bacon, de candy of meats.

Ingrediënten

bijgerecht voor 2 personen

  • 200 gram spruitjes
  • 100 gram bacon (of spek) in blokjes
  • 1 geroosterde rode paprika
  • 30 gram pijnboompitten
  • rode wijnazijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Halveer de spruitjes en kook ze beetgaar in een ruim water. Haal ze uit de pan en laat ze in een bak koud water afkoelen.

Rooster de pijnboompitten.

Bak in een braadpan op laag vuur de bacon zodat het vet vrij komt en de blokjes krokant beginnen te worden. Voeg de spruitjes toe en zet het vuur hoog. Voeg de pijnboompitten en de paprika toe zodra de spruitjes een kleurtje beginnen te krijgen en bak ze nog 2 à 3 minuten mee.

Haal de pan van het vuur en breng de boel op smaak met een klein scheutje azijn, wat peper en een snufje zout.

This entry was posted in Alle Recepten, Voorgerechten and tagged , , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.