Overzicht Food Blog Event december ’09

Afgelopen maand heb ik de eer gehad om het maandelijkse Food Blog Event te hosten hier op Lekker Hapje. Dat heb ik met veel plezier gedaan, ook al heb ik door de feestdagen en wat andere onvoorziene omstandigheden er niet zoveel tijd aan kunnen besteden als ik gewild had. Zo had ik zelf meerdere soepjes willen maken en die eerder in de maand op de site willen plaatsen. En hoewel ik geprobeerd heb om het event op Twitter te promoten, kan daar vast meer mee gedaan worden dan wat ik er uit heb gehaald. Misschien een schone taak voor mijn opvolgster?

Onder het motto “Lepel is voor soep!” was ik op zoek naar recepten voor lekkere soepjes om ons in deze koude wintermaanden warm te houden (al heb ik me daar vervolgens zelf slecht aan gehouden). Hieronder een overzicht van hoe door iedereen gehoor gegeven is aan mijn oproep.

Sabina kookt! En ze had in december een bietensoep gekookt(!). En dit was nog vóór ik het thema bekend had gemaakt. Whoa. Verder merkte ze niet alleen nog terecht op dat bij “zelfgemaakte soep ook zelfgemaakte soepstengels horen”, ze voegde ook daad bij woord.

Mr. Ooijer verklaarde zich niet soeperig, maar dook toch gewoon nog zijn archieven in, waaruit hij deze pompoensoep wist te toveren.

Voor Silke was het thema gelukkig wel op het lijf geschreven. Ze bracht ons vanuit haar kookhoekje in Oosterse sferen met haar Tom Ka Gai, een pittige Thaise kippensoep.

Femke en Ivonne, van Excellent-eten.nl, brachten ons daarna weer dichter bij huis met hun bloemkoolsoep met rauwe ham.

Maaike stak de handen uit de mouwen en pelde 1 kilogram Noordzee garnalen, die ze in een bisque met grapefruitroom verwerkte. Hulde!

Voor Gabriella was het thema weer een nieuwe uitlaatklep voor haar liefde voor paprikapoeder. Een Hongaarse aardappel-paprika roomsoep was het resultaat.

En zelf sloot ik het event af met de Salmorejo. Een zomers soepje die ons hopelijk alle sneeuw- en ijsellende van de laatste dagen een beetje kan doen vergeten.

Volgens mij een mooie oogst, zeker gezien de drukte die de maand december altijd met zich meebrengt. Hopelijk vinden meer mensen dat ook. Ik heb het event in ieder geval met veel plezier gehost en hoop dat in de toekomst nog eens te mogen doen. Het heeft me in ieder geval eindelijk, na 5½  jaar Lekker Hapje, het eerste cadeau ooit van een lezer opgeleverd. Iets wat van mij best een trend mag worden. Hint.

Voor het Food Blog Event van januari, de eerste van MMX, geef ik het woord aan Silke. Gaat allen snel heen naar haar kookhoekje, waar ze spoedig het nieuwe thema bekend zal maken.

En blijf het #foodblogevent volgen op Twitter!

Bovenstaande foto’s zijn © Sabina, Mr. Ooijer, Silke, Gabriella, Femke & Ivonne en Maaike.

This entry was posted in Soepen, Links by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Overzicht Food Blog Event december ’09

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.