Verlate nieuwjaarslinks

We gaan iets nieuws proberen. Tijdens mijn zoektocht naar lekkere recepten en mijn vele doelloze reizen door het Internet kom ik veel leuke en interessante links tegen, waar meestal geen reept bij te verzinnen of te schrijven valt. Het idee is dat ik deze links nu ga verzamelen om ze dan zo nu en dan hier op de site te plaatsen. Het leek mij een leuk idee om meer variatie te introduceren en eventuele stille periodes tussen recepten in te kunnen overbruggen. Allereerst een sloot links die ik rond oud&nieuw heb verzameld.

Oliebollen
Een paar jaar geleden zaten wij met de Kerst in Spanje (zoals bijna elk jaar) en zagen we in een uit Nederland overgevlogen Telegraaf dat de deeg voor de oliebollen dat jaar onder de maat was. Het feit dat dit de voorpagina haalde (krant van wakker Nederland enzo), vond mijn vader erg grappig en sindsdien is de kwaliteit van de olliebollendeeg elk jaar weer een vaste inside joke bij ons. Deze olliebollenlinks zijn daarom speciaal voor mijn vader:

Martin Scorses & Freixenet
Als gezegd was ik met de kerst in Spanje. Elk jaar pakt Freixenet, een Spaans wijnhuis dat bekend staat om haar cava, uit met een speciaal reclamespotje voor de feestdagen. Deze bestaat dan uit een of meer celebrities die proostend met Freixenet eenieder een fijne Kerst wensen (bijv: Kim Basinger, Gwyneth Paltrow en anderen) . Dit jaar hebben ze het echter (tegen de zin in van veel mensen) over een andere boeg gegooid en Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino, Gangs of New York, The Departed) een korte film laten regisseren, geheel in de stijl van Alfred Hitchcock:

Cindy Crawford’s taart
Afgelopen week heb ik dus vooral veel in bed gelegen. Voor het eerst in tijden heb ik dus iets van wat ze in de VS daytime tv noemen, gezien. Zo zag ik Cindy Crawford bij Oprah Winfrey een taart bakken. Blijkbaar was ik niet de enige, want na de aflevering is op het Internet vaak gezocht naar het recept. Welnu, op de site van Oprah is die gewoon te vinden:

Aanvulling: Food Trends voor 2008
Ik was nog bijna vergeten een drietal links toe te voegen naar de door de experts verwachtte “food trends” voor 2008.

oliebollen foto van chuckbiscuito bij Flickr – Freixenet foto van Urielo bij Flickr

2 thoughts on “Verlate nieuwjaarslinks

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.