Het beste van 2007 (…en het beste voor 2008)

Ik had deze post een paar dagjes eerder willen schrijven en het jaar er mee openen. Maar ik ging afgelopen zaterdag door mijn rug en heb de afgelopen dagen daardoor weinig anders kunnen doen dan in bed liggen.

Omdat je tot twee weken in het nieuwe jaar nog de beste wensen mag geven, kan ik het echter alsnog schrijven en er mee weg komen. Dus, het allerbeste voor 2008 aan eenieder die de site bezoekt.

En na het beste voor 2008 hieronder een overzicht van de posts en recepten op de site die ik het beste vond in 2007.

Drie lekkere recepten:
Allereerst drie van de lekkerste recepten van het afgelopen jaar. Gek genoeg allemaal met kip…

Paella:
Als Spanjaard bezondigde ik mij haast aan hoogverraad door geen recept voor paella op de site te hebben. Laura (ook Spaans) tikte mij hiervoor zeer terecht op mijn vingers en stuurde mij haar recept voor paella op om het euvel te verhelpen:

Lomo Saltado:
Dit recept was bijzonder omdat het een van de favorieten is van de lieve Angelique en we het nu eindelijk zelf kunnen maken.

De Indische rijsttafel van Il Capitano
Afgelopen jaar heeft Il Capitano ons getrakteerd op zijn ervaringen bij het bereiden van een Indische rijsttafel. Ik heb zeer genoten van al zijn verhalen.

Robert Rodriguez:
Afgelopen jaar heb ik ook een beetje geƫxperimenteerd en niet alleen recepten geplaatst, maar ook een paar stukjes met grappige of interessante feitjes over koken of eten. Ik deed dit om de site wat gevarieerder te maken en levendig te houden. Tot nu toe ben ik er nog niet over uit of het een succes is geweest, vooral omdat ik het niet vaak genoeg heb gedaan. Wellicht dat ik er in 2008 achter kom of het wel of niet iets voor Lekker Hapje is.

Als ik leuke dingetjes kan vinden zoals de kooklessen van Robert Rodriguez, dan houd ik het er zeker in. In een tweetal youtube filmpjes laat film regisseur Robert Rodriguez (Desperado, From Dusk Till Dawn, Spy Kids, Sin City, etc) zijn kookkunsten zien. Erg leuk. Beide recepten staan nog steeds hoog op mijn todo-lijst.

Aanvulling:

 • Het volk heeft gesproken en Mark’s paprikasoep hoort zeker ook tot de favorieten van afgelopen jaar.

Ben ik (nog) iets vergeten? Ontbreekt er iets op de lijst, of moet er juist iets vanaf? Laat je mening achter in een reactie.

This entry was posted in Algemeen, Links and tagged by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

7 thoughts on “Het beste van 2007 (…en het beste voor 2008)

 1. Alberto,

  Ook de beste wensen voor 2008. Dat we nog maar veel recepten mogen krijgen. Ik geniet er erg van. En ik maak sommige recepten ook nog. Zoals de paprikasoep met geroosterde paprika’s.
  Wat een heerlijke soep. Dat is mijn recept van 2007.

  Nog bedankt daarvoor.

 2. Hallo Alberto,

  Ook nog de beste wensen voor 2008, dat je dit jaar mag doorkomen in goedegezondheid en met lekker eten!

  Leuk zo’n opsomming van 2007!
  Zeker de Piccata Milanese vond ik leuk omdat ik mijn eigen reactie weer tegen kwam en dat deed me weer denken aan mijn vakantie in Canada bij mijn moeder omdat ik die reactie daar geschreven heb!

  Het gerecht met kip en walnoten ga ik vanavond maken, had eigelijk rijst met roerbakgroenten maar toen ik dit zag kreeg ik er meteen zin in om weer lekker te gaan koken.
  (we zijn aan het sonjabakkeren maar vgolgens mij is dit behoorlijk sonja proof hi hi hi, en zo niet pech gehad).

  Ik laat nog wel even weten wat ik van het recept vind!

  Groetjes
  Anita

 3. Anita: De rijst al geproefd? Is die bevallen? Pas op met Sonja, te fanatiek haar advies volgen schijnt ook niet helemaal gezond te zijn!

  Mark, Emmeke: Zo’n lijst is natuurlijk altijd een tikkie subjectief, als ik alle toppers had moeten opnoemen, dan was (uiteraard) alles van het afgelopen jaar er op gekomen.

  Maar ik moet eigenlijk eerlijk toegeven dat ik je paprikasoep nog niet heb geprobeerd, Mark! Gezien de publieke bijval, voeg ik hem aan de lijst toe.

 4. Hoi Alberto,

  Afgelopen vrijdag.
  En het was heerlijk.
  En precies genoeg voor 2 personen!

  Ik weet het met sonja, als ik echt honger krijg eet ik extra en ik vervan sommige dingen ook door andere recepten zoals jou rijstrecept bv en val er prima mee af en heb toch een beetje een richtlijn om te volgen!

  ga de rijst met kip en walnoten zeker nog een keer maken.
  Heb zelfs tijdens het koken mijn broer gebeld (die is ook gek op koken en lekker eten) om hem te vertellen wat ik aan het maken was en hoe lekker het rook!

  Groetjes
  Anita

 5. Hoi Alberto,
  Ik was op zoek naar smoothy recepten en kwam zo op jou site terecht, en vond zo gelukkig nog veel meer dan die smoothies!
  Wat een super leuke site! Ik kan bijna niet kiezen wat ik als eerste ga maken.
  Helemaal mijn stijl: niet te ingewikkeld en toch net ff anders dan anders.
  Vrijdag begint onze vakantie, dus ik heb me voorgenomen om lekker veel recepten uit te gaan proberen. De vakantiekilo’s die er ongetwijfeld bij zullen komen, neem ik maar voor lief.
  Ik ben ook nog jarig binnenkort en heb genoeg inspiratie opgedaan om mijn verjaardags visite te verwennen met die heerlijke wraps en andere hapjes van jou site!
  Bedankt, en groetjes van Inge

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.