Na een wel zeer lovende reactie op de Tomatensoep a la Italiaans Restaurant, heb ik besloten een ander soep-succes-recept te delen met jullie, lieve kijkbuiskindertjes.
Het is heel simpel te maken en de smaak is groots.
Ingrediënten / benodigdheden
- 5 grote rode paprika’s
- 500 gram tomaten (liefst tasty toms’)
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 1 scheut rode wijnazijn
- 1 pepertje gesnipperd
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 900 ml water
- peper
- zout
- de staafmixer!
De bereiding
Goed, zoals gezegd simpel. Wat niet is verteld, is dat dit soepje wel redelijk arbeidsintensief is. Eerst gaan we namelijk de paprika’s en tomaten van hun velletje ontdoen. Jazeker, fileren die handel. Voor diegenen die met een dunschiller aan de gang gaan, Niet doen!
Voor de paprika’s doe je het volgende. Snijdt ze doormidden (zaadlijsten had je al verwijderd?) en leg ze onder de gril tot ze zwartgeblakerd zijn. Onder die gril vandaan en in een afgesloten zak even laten liggen. Na een minuut of 10 piel je dat velletje er zo af.
De tomaten zijn iets makkelijker; aan de bovenkant een kruisje in het velletje snijden, de tomaten even onderdompelen in kokend water en dan in ijskoud water mikken. Het velletje gaat er dan wel heel makkelijk af.
Nu kan het brouwen van je soepje beginnen. In een pan maak je wat olie warm en je fruit hierin je knoflook, pepertje en sjalotten. Dan de (in stukjes gesneden) paprika en tomaat erbij. Ook de scheut wijnazijn erin knallen. Laat dit een minuut of 15 zachtjes pruttelen.
Na de 15 minuten gooi je het water en de bouillonblokken erbij, dit breng je aan de kook. Kookt het? Ja? Even de staafmixer pakken en alles pureren. Mooi rood soepje heb je daar nu hè? Dat dacht ik. Even peper en zout naar smaak toevoegen en dan ben je klaar.
Eet dit met mooie stukken bruin brood, besmeerd met pesto en even gegrild. Groene salade erbij en je zomermaal is compleet! Je kunt hem overigens ook koud eten met in het midden een torentje van crème fraîche, garnaaltjes, wat citroensap en dille; suit yourself!
Eetze!
Hallo Mark,
Bedankt voor al jouw en inmiddels ook ‘mijn’ succesrecepten.
De tomatensoep, paprikasoep en de ultieme bal gehakt, ze eten er hier hun vingers bij op.
Leuk te horen dat ze het goed down! keep cooking!
Down = doen..