Paprikasoep

Na een wel zeer lovende reactie op de Tomatensoep a la Italiaans Restaurant, heb ik besloten een ander soep-succes-recept te delen met jullie, lieve kijkbuiskindertjes.

Het is heel simpel te maken en de smaak is groots.

Ingrediënten / benodigdheden

 • 5 grote rode paprika’s
 • 500 gram tomaten (liefst tasty toms’)
 • 2 blokjes tuinkruidenbouillon
 • 1 scheut rode wijnazijn
 • 1 pepertje gesnipperd
 • 2 sjalotten gesnipperd
 • 2 tenen knoflook gesnipperd
 • 900 ml water
 • peper
 • zout
 • de staafmixer!

De bereiding

Goed, zoals gezegd simpel. Wat niet is verteld, is dat dit soepje wel redelijk arbeidsintensief is. Eerst gaan we namelijk de paprika’s en tomaten van hun velletje ontdoen. Jazeker, fileren die handel. Voor diegenen die met een dunschiller aan de gang gaan, Niet doen!

Voor de paprika’s doe je het volgende. Snijdt ze doormidden (zaadlijsten had je al verwijderd?) en leg ze onder de gril tot ze zwartgeblakerd zijn. Onder die gril vandaan en in een afgesloten zak even laten liggen. Na een minuut of 10 piel je dat velletje er zo af.

De tomaten zijn iets makkelijker; aan de bovenkant een kruisje in het velletje snijden, de tomaten even onderdompelen in kokend water en dan in ijskoud water mikken. Het velletje gaat er dan wel heel makkelijk af.

Nu kan het brouwen van je soepje beginnen. In een pan maak je wat olie warm en je fruit hierin je knoflook, pepertje en sjalotten. Dan de (in stukjes gesneden) paprika en tomaat erbij. Ook de scheut wijnazijn erin knallen. Laat dit een minuut of 15 zachtjes pruttelen.

Na de 15 minuten gooi je het water en de bouillonblokken erbij, dit breng je aan de kook. Kookt het? Ja? Even de staafmixer pakken en alles pureren. Mooi rood soepje heb je daar nu hè? Dat dacht ik. Even peper en zout naar smaak toevoegen en dan ben je klaar.

Eet dit met mooie stukken bruin brood, besmeerd met pesto en even gegrild. Groene salade erbij en je zomermaal is compleet! Je kunt hem overigens ook koud eten met in het midden een torentje van crème fraîche, garnaaltjes, wat citroensap en dille; suit yourself!

Eetze!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

3 thoughts on “Paprikasoep

 1. Hallo Mark,
  Bedankt voor al jouw en inmiddels ook ‘mijn’ succesrecepten.
  De tomatensoep, paprikasoep en de ultieme bal gehakt, ze eten er hier hun vingers bij op.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.