Blog Day 2007

Blog Day 2007

Gisteren was het Blog Day 2007. Wat is Blog Day? De site blogday.org vertelt het ons:

BlogDay was created with the belief that bloggers should have one day dedicated to getting to know other bloggers from other countries and areas of interest. On that day Bloggers will recommend other blogs to their blog visitors.
With the goal in mind, on this day every blogger will post a recommendation of 5 new blogs. This way, all blog readers will find themselves leaping around and discovering new, previously unknown blogs.

Aangezien Lekker Hapje feitelijk een blog in receptensite-kleren is, leek het mij wel leuk om mee te doen. Hier volgen dus vijf sites blogs die ik regelmatig lees en waar ik bijna altijd weer van geniet. In de geest van Blog Day heb ik geprobeerd om mij niet tot alleen maar kookblogs te beperken en site te keizen die niet te veel voor de hand liggen.

Maar hoe was het?
Op deze site wordt door een groep Utrechtse vrienden het uitgaansleven van de Domstad “deskundig gefileerd”. Deze site is een van de inspiraties geweest bij het beginnen van Lekker Hapje. Het (soms geforceerde) leuke verhaaltje om de recepten heen (vooral tijdens de begintijd van Lekker Hapje) is een poging om de leuke stijl uit sommige van de recensies na te bootsen.

Cheffen
Het eerste “masculinaire weblog”. Niet alleen bevat cheffen.nl lekkere recepten, maar ook veel informatie en achtergronden. Alles met een juiste dosis humor, zonder het betweterige toontje wat zovele culinaire sites overheerst. Lees bijvoorbeeld het verhaal over hoe de cheffen op brutale wijze El Bulli binnendringen en de beste chef van de wereld een recept weten te ontfutselen voor hun kookboek.

More Than Ten
De eigenaar van deze site heeft zich voorgenomen om elk nummer wat ooit door Pearl Jam is uitgebracht te bespreken. Als groot fan de band, reken ik deze site tot een van mijn favorieten. Niet alleen zijn de stukken erg goed geschreven (ik vermoed dat de blogger in kwestie in het “echte leven” muziekjournalist is), ze doen me elke keer weer op een nieuwe manier naar liedjes luisteren die ik al door en door dacht te kennen. Ik ben door deze site (nog) meer van de muziek van Pearl Jam gaan genieten.

YAY Sports! NBA
Het onderwerp van deze site is de professionele basketbal competitie van de VS, de NBA. Met een grote hoeveelheid humor en spot passeert de actualiteit van het Amerikaanse prof-basketbal de revue. En ondanks de absurditeit van de humor slaan de meeste analyses en commentaren de spijker op zijn kop.

Everything is wrong with me
“Everything is wrong with me” (al eerder hier gepimpt) is de persoonlijke weblog van Jason Mulgrew. Zonder ene blad voor de mond te nemen, vertelt Jason over zijn dagelijks leven, zijn avonturen met drank en etne en zijn verwoede pogingen om nader tot vrouwen te komen. Heel erg grappig, soms bot en grof, maar omdat dat bijna altijd ten koste van zijn eigen persoon gaat, des te leuker daarom.

Voeg deze blogs aan je RSS-lezer en geniet!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.