Penne met rauwe ham, doperwten en paddenstoelen

Ik tel al bijna 40 dagen sinds de laatste post op de site en bijna vijftig sinds het laatste recept. Watskebeurt? Wel, ik ben twee weken op vakantie geweest naar Canada. Daar hebben ze een provincie naar mij vernoemd, dus het leek mij wel zo netjes om ze met een bezoek te vereren. En zo vlak voor en vlak na de vakantie ben ik er niet aan toe gekomen om nog iets lekkers aan de site toe te voegen.

Vroeger kreeg ik bij zo’n lange periode van inactiviteit nog wel een of twee mailtjes van mijn zusje of andere trouwe lezers, die mijn dan vermanend om nieuwe recepten vroegen. Deze mailtjes zijn dit keer uitgebleven, wat mij doet vrezen dat de lange stilte de trouwe lezers weg heeft gejaagd.

Gelukkig is er nog wel wat publiek, leid ik af uit de reacties die nog blijven binnen druppelen op oude recepten. Aan hun beloof ik nu weer regelmatig met nieuwe recepten te komen. Zo maakte ik vlak voor de vakantie, en de daardoor ontstane radiostilte, dit recept. De lieve Angelique had het ergens gegeten en ze vond het een van de lekkerste pasta’s gevonden die ze ooit had geproefd. Een recept die zo warm aanbevolen kwam, kon ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan.

Pasta met rauwe ham, doperwten en paddenstoelen

Ingrediënten

voor 4 personen

 • 400 gram penne
 • zout
 • peper
 • olijfolie
 • 2 sjalotjes
 • 125 gram shiitake paddenstoelen
 • 150 gram rauwe ham
 • 300 gram diepvries doperwten
 • 2,5 deciliter slagroom
 • geraspte Parmezaan
 • basilicum

Bereidingswijze

Snijd de sjalotjes in fijne snipper, de paddenstoelen in plakjes en de ham in reepjes.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de sjalotjes samen met de shiitake gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak vervolgens de ham gedurende een paar minuten mee. Voeg dan de doperwten toe en bak deze nog zo’n 2 tot 3 minuten mee.

Dit is het moment om de pasta te gaan koken.

Schenk vervolgens de slagroom in de pan bij de paddenstoelen, de erwtjes en de ham. Zet het vuur zachter en blijf roeren tot de saus romig is geworden en de juiste dikte heeft bereikt. Breng het dan op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af, laat het uitlekken en breng het terug in de pan. Giet de saus over de pasta, strooi de kaas er overheen samen met wat fijngesnipperd vers basilicum en roer alles goed door elkaar.

2 thoughts on “Penne met rauwe ham, doperwten en paddenstoelen

 1. Hallo,

  Leuk om te horen dat je in canada bent geweest!
  Komen er nu ook nog lekkere canadese recepten op de site?
  Ik ga zaterdag Fish Chowder uit nova scotia maken.
  Een recept afkomstig van mijn moeder.

  dit pasta recept ziet er trouwens ook erg goed uit.

  grt
  Anita

 2. Heej Alberto…
  Natuurlijk is het iedereen opgevallen dat je zolang niets gepost hebt! Misschien zijn je fans te beschroomd om het te benoemen ;-)
  Ik check je site geregeld… erg leuk en lekker allemaal. De anekdotes rond de gerechten maken het helemaal af.
  Groetjes,
  Jaap

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.