Koffieklop van Gert-Jan vs. Espesso van Ferran

Koffieklop bij Starfish & Coffee

Mijn kameraad en collega kookwebmaster Gert-Jan gaat op zijn website Starfish & Coffee op zoek naar de traditionele koffieklop. Koffieklop is espresso met een groot hoeveelheid suiker, opgeklopt totdat het mousse geworden is.

Na het lezen van Gert-Jan’s schoot me niet gelijk te binnen waar ik eerder een soortgelijk recept gezien had, maar na wat nadenken wist ik het weer: espesso!

Espesso is een creatie van de Spaanse chef Ferran Adrià, waar vorig jaar de Amerikaanse culinaire blogwereld helemaal lyrisch over was. Het tijdschrift Time riep het zelfs uit een van de uitvindingen van het jaar. Dankzij Gert-Jan weet ik nu beter. Deze revolutionaire creatie van “de beste chef van de wereld” is niet meer dan koffieklop met een groot snufje hype en een flinke dosis marketing!

1 thought on “Koffieklop van Gert-Jan vs. Espesso van Ferran

  1. Hoi super recept.

    Maar ik zou graag willen weten of iemand weet waar ik de dvd van el bulli kan vinden.ben ik al heel lang aan het zoeken.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.