Buitenplaats Slangevegt

Afgelopen weekend was feestelijk. Niet een maar twee verjaardagen: vrijdag de lieve Angelique en zaterdag mijn vader. Beide hebben we passend gevierd door (uiteraard) lekker te eten. Ditmaal niet thuis, zelf gekookt, maar in een drietal restaurants. Hier volgt een klein verslag.

Het weekend begon op vrijdag met de verjaardag van de lieve Angelique. Het feest zou beginnen met een lunch en de plaats van handeling was restaurant Buitenplaats Slangevegt.

Slangevegt ligt net buiten Utrecht op een schitterende lokatie aan de Vecht. Omdat het weer de dag voor de verandering een beetje op augustus deed lijken, was het heerlijk vertoeven op het ruime buitenterras aan het water.

Omdat wij op zoek waren naar een lichte lunch, waren er aan het begin wat klachten over het kleine aantal broodjes op de lunchkaart. Maar naast de broodjes biedt Slangevegt ook soepen, salades en andere voor- en hoofgerechten, waardoor je toch best een ruime keuze hebt.

Uiteindelijk kozen beide dames (de lieve Angelique en een goede vriendin van haar) voor de bagel met gerookte zalm en ik voor de woudkornbol met gebakken runderribeye. Mijn bol smaakte zeer goed. Het vlees was in hele dunnen plakjes gesneden en precies goed gebakken, niet te taai en niet te rauw. Van de dames begreep ik dat de bagel ook erg goed was. Plotseling werd er niet meer geklaagd over de beperkte aanbod aan broodjes: wat ze hebben heeft wel kwaliteit.

Na de broodjes stortten we ons op de desserts, er viel immers iets te vieren. Mijn oog viel al snel op de brownie en de dames kozen weer gezamenlijk, ditmaal voor de appeltaart (staat niet op de lunchkaart). Ook dit was genieten. De appeltaart viel erg in de smaak bij de dames en de brownie kan ik zeker erg bruut noemen.

Al met al was het genieten Slangevegt. Voor ons was dit geen verrassing meer, aangezien we een paar maanden geleden om het afstuderen van de lieve Angelique te vieren daar al een keer heerlijk hadden gegeten. Zeker een aanrader dus!

This entry was posted in Uit eten and tagged , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.