Van alle salades die ik afgekeken heb bij andere kooksites (en er komen er nog een paar!) is deze salade waarschijnlijk het meest geschikt om als maaltijdsalade te serveren. De aardappeltjes zorgen voor een lekker voldaan gevoel. De rest van de ingrediënten geven het geheel een lekkere frisse smaak. Vooral de kappertjes en de olijven onderscheiden zich op dit aspect.
Ingrediënten
- 400 gram voorgebakken krieltjes of aardappelpartjes
- olijfolie
- vier vlees- of roma tomaten
- 1 rode ui
- twee dozijn zwarte olijven
- handjevol verse basilicum
- twee eetlepels kappertjes
- drie eetlepels witte wijn azijn
- 1 theelepel oregano
- 3 hardgekookte eieren
Bereidingswijze
doe de aardappeltjes in een ovenschaal en giet hier een scheutje olijfolie overheen. Bak ze in de oven op 150 graden zo’n 15 Ã 20 minuten of tot ze zacht, maar nog niet krokant, zijn.
Breng de aardappeltjes over naar je saladekom.
Snijd de tomaten in kwarten en voeg ze toe. Snipper de rode ui en voeg het toe. Halveer de olijven en gooi ze er bij. Scheur de basilicum in kleine stukjes en voeg het toe. Roer ook de kappertjes door de salade. Snijd de eieren in kwarten of schijfjes en voeg ze toe
In een apart kommetje maak je de dressing door het azijn en de oregano goed met elkaar te mengen.
Roer de dressing door de salade. Breng de salade eventueel nog op smaak met peper en zout.
Lichte variant van Potato Salad with Olives, Tomatoes, and Capers bij Epicurious.com