Kip-walnoten rijst (pilav tavuklu)

Vorige week heb ik al verteld over de twee laatste aanwinsten voor mijn culinaire bibliotheek. En na de lekkere, maar niet heel bijzondere, koriander kip uit Da’s pas koken: Marokkaans (à €3,99), moest ik natuurlijk ook iets proberen uit Turks.

De lieve Angelique had haar oog laten vallen op de pilav tavuklu (gebakken rijst met kip en walnoten) en dat bleek geen slechte keuze. Wat à priori al een lekker recept leek, bleek uiteindelijk nog veel lekkerder dan we hadden kunnen vermoeden. Een van de lekkerste rijstgerechten die ik de laatste tijd heb mogen eten.

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 1 ui
 • 200 gram kipfilets
 • 50 gram walnoten
 • 300 milliliter kippenbouillon
 • 200 gram langkorrelrijst
 • 150 gram erwten uit de diepvries
 • handjevol verse peterselie
 • zout
 • peper
 • snufje saffraan
 • Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de kip in blokjes en verkruimel de walnoten. Versnipper de peterselie.

Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui tot die glazig wordt. Voeg dan de kip en de walnoten toe en bak alles op hoog vuur tot de kip gaar is. Zet het vuur lager en voeg de bouillon, de rijst, de bevroren erwten, de peterselie en breng het geheel op smaak met saffraan, peper en zout. Deksel er op en laat alles zo’n 15-20 minuten sudderen tot de rijst alle vocht heeft opgenomen.

Schep de rijst op en bedek het met een grote schep yoghurt. Strooi tenslotte nog wat gekruimelde walnoten overheen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.