Hoeveel calorieën telt een maaltijd in een 3-sterren restaurant?

Gedekte tafel in restaurant Per Se
Gedekte tafel in restaurant Per Se – Foto van ultierior epicure via Flickr

Vanaf Juli gaan in New York een nieuwe wet in die fast food restaurants verplicht om bij hun menu’s het aantal calorieën van de gerechten te vermelden, in het kader van een grote campagne om de bevolking van New York gezonder te laten leven (zo mogen restaurants al geen transvetten meer gebruiken).

De wet geldt dus alleen voor fast-food restaurants. Dit bracht de mensen van New York Magazine op het idee om te onderzoeken hoeveel calorieën in een luxe maaltijd bij een 3-sterren restaurant zitten. Onderwerp van de studie werd de negen gangen maaltijd ($250) van luxe restaurant Per Se, nummer 9 op de lijst van de beste restaurants van de wereld.

Door (delen van) gerechten uit het restaurant te smokkelen en te laten analyseren kwam men uit op een totaal van 2400 calorieën. Dit is bijna het aanbevolen dagelijks aantal calorieën voor een volwassen man (+/- 2500; +/- 2000 voor een volwassen vrouw) en ongeveer hetzelfde aantal calorieën als in 5 Big Macs (rond de 500 calorieën per stuk).

Niet dat je het eten in een 3-sterren restaurant zo maar met de McD’s kan vergelijken natuurlijk… bij de Per Se delen ze vast geen Happy Meals uit.

Meer info:

This entry was posted in Uit eten, Curiosa by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Hoeveel calorieën telt een maaltijd in een 3-sterren restaurant?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.