Met chorizo gevulde dadels

Met chorizo gevulde dadels

Dit recept kreeg ik van een collega (nee, niet de beruchte uit Venray), die het kookvirus flink te pakken heeft samen met zijn vriendin.

Ze lijken zich vooral te specialiseren op de kleine hapjes, tapas zoals ze nu populair genoemd worden. De gevulde dadels hieronder beschreven, lenen zich dan ook uitstekend om opgenomen te worden in de splinternieuwe rubriek “Fingerfood”.

De bereiding is wel een beetje monnikenwerk, maar dan heb je ook wat: de zoete dadels, gevangen tussen de hartige stukjes varken, smelten werkelijk in je mond!

Ingrediënten

  • 60 gr chorizo
  • 3 plakjes dun gesneden gezouten spek of bacon
  • 12 dadels
  • 12 cocktail prikkers

Bereidingswijze

Het recept zoals het hier staat, bezorgt je 12 gevulde dadels. Pas alle hoeveelheden aan als je er meer (of minder) wil maken.

Snijd de dadels aan een kant open in de lengte en verwijder de pit.

Snijd de chorizo in twaalf blokjes. De blokjes moeten niet te groot zijn, daar je er de dadels mee gaat vullen.

Verwijder het zwoerd van het gezouten spek en snijd de repen overlangs in vieren. De repen moeten breed genoeg zijn om de dadels er in op te kunnen rollen.

Vul elke dadel met een staafje chorizo, druk hem dicht, en wikkel er een reepje spek omheen. Steek nu in elke gevulde dadel een cocktailprikker om hem gesloten te houden.

Leg de gevulde dadels in een hete anti-aanbakpan (voeg geen extra vet toe!), met de opening van het spek naar onderen. Laat het spek enkele minuuten kleuren en dicht schroeien, draai dan de gevulde dadels voorzichtig om en laat de andere kant kleuren. De prikkers kun je er nu ook uithalen.

Warm serveren en er van genieten!

This entry was posted in Mediterraan, Alle Recepten, Voorgerechten, Fingerfood, Spaans and tagged , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

6 thoughts on “Met chorizo gevulde dadels

  1. hahahaha! en dat ga je zeggen tegen een geboren Spanjaard! mooie dingen… Ik denk dat Alberto bedoelt dat alle kleine hapjes tegenwoordig tapas worden genoemd terwijl sommige niet Spaans zijn….

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.