Babi Smoor

Babi Smoor

Laatst kreeg ik van een van mijn quizzzzz buddies een nieuw en erg interessant recept. Er gebeurde echter iets waardoor ik even af moest zien van het klaarmaken daarvan. Erg lang en traumatisch verhaal, ik kom er binnenkort ongetwijfeld nog op terug. Gelukkig kwam mijn Venrayse collega (bekend van dit en vooral deze) snel met een alternatief: Babi Smoor.

Omdat de collega uit Venray de indruk wekte nog vele Indische recepten in zijn repertoire te hebben, heb ik alvast maar een nieuwe Smaakje in het leven geroepen op de site.

Dan nu het recept!

Ingrediënten

  • 500 gram halfom gehakt
  • 2 knoflooktenen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • zoete ketjap
  • nootmuskaat
  • glaasje water
  • bouillonblokje
  • kroepoek
  • witte rijst

Bereidingswijze

Haal de knoflook door de onmisbare knoflookpers en snipper de uien. Fruit dit kort in de wok met wat olijfolie. Voeg hierna het gehakt toe en rul lekker bruin. De oplettende lezer zal het inmiddels wel opgevallen zijn dat we een beetje vals spelen. Het is geen zuivere Babi meer door het gebruik van halfom gehakt. Ach ja, ik kan daar wel mee leven.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de wok zodra het gehakt gaar begint te worden. Giet het glaasje water er bij, gooi het bouillonblokje er bij en breng het geheel zachtjes aan de kook. Het idee is om een deel van het vocht weg te laten koken, maar niet alles. Het mag allemaal wel een beetje waterig blijven, begreep ik van Venrays finest.

Breng het geheel tenslotte nog op smaak met wat nootmuskaat en een flinke scheut zoete ketjap. Serveren met witte rijst, wat kroepoek em genieten maar!

Als lekkere toevoeging kun je nog wat aardappelschijfjes bakken. Serveer het gehakt op de schijfjes met wat witte rijst er bij. Dan heb je eigenlijk Babi Smoor met Ketan Goreng.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.