Ingrediënten
(4 personen)
- 500 g farfalle
- ± 400 g kipfilet
- 2 sneden gekookte ham
- 300 g gemengde paprikareepjes
- 250 g champignons
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 dl room
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. bloem
- 1 takje tijm
- peper en zout
- geraspte parmezaan
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in de lengte in repen van maximum 1 cm breedte. Snijd de ham in de lengte in twee en daarna dwars in reepjes van 1 cm breed.
Laat in een ruime kookpan de olijfolie heet worden. Voeg de paprikareepjes toe en laat gedurende 2 minuten stoven. Roer om met een houten lepel.
Strooi er een eetlepel bloem over en roer zorgvuldig om. Leng aan met 3 deciliter water en de room. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Voeg de ham, de champignonschijfjes en de stukken kipfilet toe. Kruid met tijm, peper en zout. Laat op een zacht vuurtje sudderen zonder deksel gedurende 15 minuten. Kook intussen ook de farfalle gaar in 5 liter lichtgezouten water en giet af.
Meng de deegwaren onder de saus en dien onmiddellijk op. Dien apart aan tafel geraspte parmezaan of gruyèrekaas op.
Ziet er lekker uit, alberto. Als ik terugkom van vakantie kan ik wel iets klussen zodat dat ene oude plaatje wordt vervangen door de steeds veranderende nieuwe.
Hmmmm, zou je het plaatje misschien iets kunnen inkrinpen zodat hij mijn recepten niet zo oprekt?
Zo beter? Denk dat het nog mooier wordt als je in je stylesheet voor de class “alignright” een “float: right” zet, zodat het plaatje rechts van de tekst komt, zoals op mijn voorpagina.
[/geekspeak off]
Ja nu is het een portie geworden die mijn site op kan. Ik ga me er na de vakantie in verdiepen.