Knoflooksaus Delarossa

Van de pen van Delarossa (bekend van haar kip) komt dit recept voor een lekkere frisse knoflooksaus (de saus heeft wel wat weg van Tzatziki en toevallig heb ik onlangs nog hele lekkere Tzatziki en Souvlaki gemaakt, binnekort in dit theater!). Ze was verbaasd dat ze nog geen knoflooksaus kon vinden op Lekker Hapje (en de Allioli dan?).

Ingrediƫnten

  • 1 fles yofresh (of andere yoghurtdressing naturel)
  • 2 theelepels suiker
  • 4 knoflooktenen
  • peterselie (vers of gevriesdroogd)

Bereidingswijze

Giet de fles yoghurtdressing in een kom, roer er de uitgeperste knoflook en de suiker door. Voeg tenslotte de peterselie naar smaak toe.

Zet de kom het liefst een nacht, maar in ieder geval een aantal uren in de koelkast, dan wordt die het lekkerst! Als je het direct proeft, lijkt het niet echt te smaken, het moet dus ook echt een paar uur staan…

Ook lekker om gewoon je stokbrood in te dippen !

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood, Sauzen, Vegetarisch by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.