We gaan nog even door op de Oosterse toer, nadat P met zijn Japanse Asperges uit de Wok onlangs de eerset aanzet gaf. Weer komt de wok, al dan niet elektrisch, goed van pas, zij het dit keer om een snel, simpel, gezond en uiteraard lekker hapje te maken. Bovendien is het vegetarisch. Niet dat dat verder van groot belang is, maar ik vind het leuk om die link naar dat shirt te plaatsen.
Ingrediënten
- taugé
- prei
- witte kool
- ui
- tomaat
- paprika
- rode peper
- 1 knoflookteen
- 1-2 eetlepels honing
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 300 gr noodles
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een wok en roerbak daar kort wat groenten in. Denk hierbij aan zo’n 400 gram van een combinatie van bijvoorbeeld taugé, prei, witte kool, ui , tomaat, paprika, etc. In principe worde de mogelijkheden allen door je eigen fantasie begrensd. Bak ook een fijngesneden rode peper en een uitgeknepen knoflookteen.
Voeg nu een of twee eetlepels honing toe aan de groenten. Volg dit met nog eens twee of drie eetlepels sojasaus. Dit om het geheel te laten winnen aan smaak. Roerbak de groenten nog even een paar minuutjes.
Kook 300 gram noodles in een pan met water volgens de aanwijzingen op het pak. Meestal hoeft dit maar heel kort. Giet daarna de noodles af. Nu kun je ze nog even in de wok met de groenten mee bakken of gelijk serveren. In het tweede geval schep je de groenten daarna over de noodles heen.
Je ziet het kort maar krachtig. Simpel doch lekker. Eet smakelijk!
Zie ook:
- Japanse Asperges uit de Wok