Risotto met broccoli en garnalen

Soms, wanneer de inspiratie me in de steek laat of mijn waardevolle bronnen me even niet van nieuwe recepten kunnen voorzien, zie ik me genoodzaakt om hier en daar recepten van anderen te gebruiken voor www.lekkerhapje.nl. Want goed gejat is altijd beter dan slecht verzonnen. Zo ook het nu volgend recept voor Risotto met broccoli en garnalen. Ik zal niet prijsgeven waar ik mijn licht opgedaan heb voor deze lekkernij, maar het kwam wel erg goed uit dat de meeste ingrediënten in de bonus waren.

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 300 gr rijst
 • een tabletje visboullion
 • broccoli
 • 150 ml crème fraîche
 • 250 gr (jumbo) garnalen

Bereidingswijze

Voor de risotto zal men je zeggen dat je speciale risotto-rijst (excuus voor de redundantie). Dit is niet helemaal waar, gewoon normale snelkookrijst voldoet ook, mits maar op de juiste manier bereidt. En daar ben ik voor, om je te vertellen wat die juiste manier is.

Begin in ieder geval met het snipperen van een ui. Fruit de ui in een wok met een klein beetje olijfolie en geniet even van die lekkere geur. Voeg een fijngekenepen teen knoflook toe in de wok. Wanneer de ui wat glazig er uit begint te zien, voeg je de rijst (300 gr) toe in de wok.

Let op want we gaan nu de risotto maken.

Bak de rijst mee met de ui en de knoflook totdat de korrels beginnen te glanzen. Kook ondertussen een half liter water waarin je een tabletje visboullion hebt opgelost. Voeg net genoeg van dit water toe aan de wok, zodat de rijst net bedekt is. Laat het geheel koken tot het water bijna verdampt is. Laat de rijst nooit helemaal uitdrogen, maar voeg steeds beetje bij beetje het water toe. Herhaal dit tot de rijst (de risotto!) gaar is.

Terwijl de rijst aan het koken is (houd het goed in de gaten, het mag niet uitdrogen!), deel je een bos (een krop?) een stronk(!) broccoli in kleine roosjes. Kook de roosjes even kort in wat water met een snufje zout totdat ze naar smaak beetgaar zijn.

Wanneer de rijst en de broccoli klaar zijn, voeg je het laatste toe aan het eerste. Roer een bakje (150 ml) crème fraîche of koksroom door het geheel en voeg tenslotte de garnalen toe. Gebruik voor de garnalen de, zoals ze in Nederland genoemd worden, jumbo garnalen. Met die kleine beestjes die men hier garnalen noemt, kun je uiteraard niet aankomen. Roer ongeveer 150 gram garnalen door de rijst en bewaar nog wat om bij het serveren het geheel te garneren.

Eet smakelijk!

This entry was posted in Rijst, Alle Recepten, Hoofdgerechten, Vis and tagged by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

6 thoughts on “Risotto met broccoli en garnalen

 1. Rijst en Risotto zijn 2 heel verschillende dingen, je kunt ze wel op dezelfde manier klaar maken (hoewel ik vermoed dat het bij risotto langer zal duren) maar de smaak is toch echt heel anders.

  • Dat klopt, het zijn inderdaad twee verschillende zaken. Met rijst (=graansoort) kun je risotto (=gerecht) maken.

   Wel is het zo dat niet alle typen rijst zich even goed lenen om er risotto mee te maken.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.