De trouwe lezer herinnert zich misschien nog dat de Lekker Hapjes zich over het toetje voor het kerstdiner van twee weken geleden moesten ontfermen. Omdat de vriendin bang was dat de witte chocolade crème niet genoeg zou zijn, werd ik geboden om ook een dadeltaart te maken en bakte zij er ook nog eens mini apfelstrudels bij.
Ze gebruikte hiervoor onderstaand recept, gebaseerd op http://www.leukerecepten.nl/recepten/1619-mini-apfelstrudel.
Ingrediënten
Voor twaalf strudeltjes
- 12 vellen filodeeg
- 6 appels
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 5 eetlepels rozijnen
- 5 eetlepels walnoten, grof gehakt
- 50 gram boter, gesmolten
Bereiding
Haal de filodeeg uit de vriezer en de verpakking.
Meng in een kommetje de kaneel en de suiker met elkaar.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Schep ongeveer driekwart van de kaneelsuiker er door. Voeg ook de walnoten en de rozijnen toe.
Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met boter. We gaan de strudel bouwen!
Schep wat van de vulling vooraan op het filodeeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem strak op (zie foto hierboven).
Bestrijk de bovenzijde van de rol weer met gesmolten boter zodat als je een beetje kaneelsuiker over de strudel strooit, dit blijft plakken.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de strudeltjes over de bakplaat en bak ze knapperig gedurende 20 minuten op 180 graden.
Je hoeft ze overigens niet met een punt dadeltaart en een shotje witte chocolade crème te serveren. Het kan ook met wat slagroom of een bolletje vanille ijs.
Also published on Medium.